Dolar 32,1994
%-0.01
Euro 35,0191
%0.03
Altın 2.499,120
%-0.06
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Vergi tahsilatında 2'inci sırada!

İzmir Vergi tahsilatında 2'inci sırada!

Vali Toprak, “Ülkemizde güzellikler, gelişmeler, ekonomik ivmeler yaşanıyor ise mutlaka orada bir ekonomik değerin vatandaşlara yansıtılması var, o değer de ancak vatandaşlarımızdan alınan vergilerle iyi bir şekilde değerlendirilmesiyle oluyor.” Dev sanayi kentlerini geride bıraktı

  • Ege Postası
  • 24.02.2015 - 17:25
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Vergi Haftası nedeni ile Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı yetkililerini makamında kabul etti.

26. Vergi Haftası münasebetiyle Vali Toprak’ı makamında ziyaret eden Başkan Engin, 2014 yılının güzel bir yıl olduğunu ifade ederek, bütçe hedeflerini tutturduklarını söyledi.

Sözlerine şöyle devam eden başkan Engin, “Vergi tahsilatı açısından İzmir 2. Sıraya yerleşti. Ocak ayı itibariyle de 2. Sırada devam ediyoruz. Bu yılda bütçe hedeflerini tutturmayı amaçlıyoruz. Gelir idaresi her ile nüfusuna ve mükellef sayısına göre hedefler veriyor. Hedeflerimizi aldık ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Geçen yıl vergisel anlamda hedefimiz 32 milyar idi, biz 33 milyar topladık. %104 başarı sağladık. Bu yılda 35 milyar hedefimiz var biz bunu da geçmeye çalışacağız.

Biz hem normal vergi gelirlerinin tahsilatı ve bu torba yasa kapsamında yapılandırılması için tüm mükelleflerimizi tek tek telefonla arayarak, yasanın getirdiği kolaylıklardan yararlanmasına ve vergi borçlarını ödemesinin gerektiğini ilettik yani bilgilendirme yaptık. Bu kapsamda konferanslar düzenledik. Bu yıl konseptimiz öğrencilere vergi bilincinin aşılanması konulu olacak. 140 okulda 8220 öğrenci ile bire bir görüşmüş olacağız. “dedi.

VATANDAŞLARIMIZDAN ALINAN VERGİLER İYİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Vali Toprak, verginin her vatandaşın ödemesi gerektiği bir ödev olduğunu belirterek, Askerlik görevi ne ise vergi borcu da aynı şekildedir, dedi. Vali Toprak, konuşmasını şöyle devam ettirdi, “Gelir İdaresi Başkanlığı mali politikalar çerçevesinde bir takım hedefler koyuyor. O hedefin de İzmir ayağında hedefler tutturuldu ve üzerine de çıkıldı ise bu gayretin alın terinin, takibatın ürünü sizlersiniz. Şahsınızda sizi ve tüm ekibinizi harcadığınız bu gayretler için tebrik ediyorum.



Ülkemizde güzellikler, gelişmeler, ekonomik ivmeler yaşanıyor ise mutlaka orada bir ekonomik değerin vatandaşlara yansıtılması var, o değer de ancak vatandaşlarımızdan alınan vergilerle iyi bir şekilde değerlendirilmesiyle oluyor.

Bunun hem vergi doğuran olayın oluşmasının alt yapısını kolaylaştırmak gerekiyor. Hem oradan vergi ödeyenlerin mükelleflerin gönül rahatlığı içinde vergisi tam zamanında ve hakkaniyet ölçüsünde alınıyor düşüncesinin, algısının yerleşmesi gerekiyor.

Sonrasında da alınan tüm vergilerin insanlarımızın sosyal refahına yaşamına katkı sağlayacak şekilde harcanması gerekiyor. Tüm bunlar kendi rayında gidiyorsa istenen amaç gerçekleşiyor demektir. Tüm bu çalışmalarda gösterdiğiniz gayret için ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

İzmir’deki vergi mükellefleri, sorumluluklarını büyük bir hassasiyetle yerine getiriyor. Bunu büyük bir memnuniyet ile gözlemliyorum.

Ben şehrimizin, bu konuda diğer illere de örnek olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bunun için İzmir’deki büyük, küçük bütün mükelleflere teşekkür ediyorum. Gelecek nesillerimize de bu bilincin aşılanması gelecekte vergilendirme konusunda işlerimizi kolaylaştıracağına inanıyorum.

Vergi haftasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hem mükelleflerimiz adına hem ülkemiz adına vergi sistemleri ve gelir idaresi adına güzelliklerin yaşanmasını diliyorum. “dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.