Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Rusya'ya örnek oldu

İzmir Rusya'ya örnek oldu

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarete İzmir’in kardeş kentlerinden Volgograd’ın Merkez İlçe Belediye Başkanı Valeria A. Kroman ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da katıldı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2014 - 09:29
İZMİR- Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Volgograd’la kardeş kent ilişkisinden dolayı İzmir’in kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtirken, konuk Başkan Kroman, Başkan Kocaoğlu’nu Volgograd’da kurulması planlanan ‘Kardeş Kent Parkı’ çerçevesinde 31 Ekim’de düzenlenecek Dünya Kentler Günü kutlamalarına davet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın ve gençlere yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Volgograd Merkez İlçe Belediye Başkanı Valeria A. Kroman, “Abla-Ağabey-Kardeş projenizi çok beğendik, tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.  ‘Kadın Dostu Kent’ ünvanına sahip olan İzmir’in başarılı çalışmaları, Volgograd Kadın Konseyi’ne örnek olacaktır. Ayrıca Uluslararası Yaşlılık Federasyonu (IFA) tarafından düzenlenen ‘Yaşlı Dostu Yenilik Yarışması’nda İzmir ve Fransa’nın Dijon kentleriyle birlikte kazandığımız ortak ödülden sonra işbirliğimizi daha da geliştirmek arzusundayız” dedi.
Konuşmaların ardından Volgograd Merkez İlçe Belediye Başkanı Valeria A. Kroman, Başkan Kocaoğlu’na Volgograd’da Mamayev Kurgan Tepesi’nde yer alan Anavatan Heykeli’nin minyatürünü hediye etti. Kroman Başkan Kocaoğlu’na ayrıca, vekili olduğu Volgograd Belediye Başkanı’nın bir mektubunu takdim etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a İzmir’in sembolü Tarihi Saat Kulesi’nin gümüş maketini, Volgograd Merkez İlçe Belediye Başkanı Valeria A. Kroman’a ise gümüş kabartmalı bir plaket armağan etti.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.