Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Paris’te yapılacak EXPO 2020 sunumuna hazır!

İzmir Paris’te yapılacak EXPO 2020 sunumuna hazır!

EXPO 2020’ye aday İzmir, haziran sunumu için bütün hazırlıklarını tamamladı. 12 Haziran 2013'teki sunuma Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İnciraltı EXPO alanının mimarı Zaha Hadid ve Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil katılacak.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 16:49
İZMİR- “Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar/Herkes İçin Sağlık” temasıyla EXPO 2020’ye aday olan İzmir’in sunuculuğunu Defne Samyeli yapacak. Sunumda, İzmir’in sağlık ve yaşam odaklı filmleri gösterilecek. Bakan Bağış’ın Türkiye’nin adaylığa verdiği desteğe ve ülkenin hedeflerine vurgu yapması, Vali Toprak'ın ise İzmir’in EXPO 2020 heyecanını ve hazırlıklarını özetlemesi bekleniyor. Mimarı Hadid, alanda uygulayacakları projeyi BIE delegelerine ilk defa anlatacak. Dünyanın en büyük havayolu şirketi olan THY Genel Müdürü Kotil'in de İzmir’e hava, kara ve deniz yoluyla ulaşım temalı bir sunum yapması bekleniliyor.

İZMİRLİ 30 GAZETECİ PARİS’TE OLACAK

Paris’teki sunuma, çoğu muhabirlerden oluşan 30 dolayında gazeteciyle birlikte 40 kişilik heyetin katılması bekleniyor. İzmir Valisi, EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Toprak, şehrin en önemli hedeflerinden biri olan EXPO adaylığında sürecin kesintisiz devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Paris sunumundan hemen sonra genel sekterliğimiz, son altı aya daha da yoğunlaşacak ve stratejik noktalara, ülkelere yönelik çalışmalarda bu kez sonuca dönük ziyaretler devam edecek. Dışişleri Bakanlığımız'ın, diğer bakanlıklarımızın öngörüleri doğrultusunda gereken neyse yapılacaktır. İzmir halkının içselleştirdiği, bütün Türkiye’nin sahiplendiği EXPO adaylığımızda yolumuza devam ediyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise haziran sunumunun kendisinden istendiğini ancak yeni göreve başlayan Vali Mustafa Toprak’ın BIE delegelerince daha yakından tanınmasını sağlamak amacıyla konuşmayacağını söyledi. Kocaoğlu, “Teklif benden geldi, sayın valimizden rica ettik. Haziran sunumunda delegasyonun karşısına kendisinin çıkmasının daha uygun olacağına karar verdik. İzmir’in bundan sonraki en önemli gündemi EXPO 2020 adaylığı olacak. Buna hep beraber odaklanacağız.” dedi. (Cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.