Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Otogarında bayram öncesi hareketlilik

İzmir Otogarında bayram öncesi hareketlilik

İzmir Otobüs Terminali'nde, bayram nedeniyle yoğunluk oluştu. Bayram tatilini sevdikleriyle birlikte geçirmek isteyenler, İzmir Şehirler arası Otobüs Terminali'nde yoğunluk oluşturdu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, otogara gelen vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uyduğu görüldü.

  • Ege Postası
  • 30.07.2020 - 10:29

Kurban Bayramı dolayısıyla seyahat edecek olan vatandaşlar, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde kısmi yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatilini memleketlerinde veya başka şehirde geçirmek isteyenler günler öncesinden otobüs biletlerini ayırttı.

Terminalde dün ve bugün hareketlilik yaşanırken otobüs firmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tam kapasite çalışamamaktan şikayet etti.

Bir otobüs firma yetkilisi Mustafa Dağlıoğlu, bu yıl bayram yoğunluğunun geçen yıllara göre daha az olduğunu, salgın tedbirleri kapsamında otobüslerin 25 kişiyle yola çıkabildiğini aktardı.

Başka bir firma yetkilisi Bayram Akpınar da bayram hareketliliğinin istedikleri seviyede olmadığını belirterek, "Bayram ölü geçiyor. Eskisi gibi hareketlilik yok. Koronavirüs bizi etkiledi ve yolcuların büyük çoğunluğu virüs nedeniyle başka şehirlere otobüs yerine otomobillerle gidiyor. Bayram biraz hareketlendirdi ancak araçlarda yine de boşluklar var." dedi. 

Bir seyahat acentesinin müdürü Uğur Tosunoğlu, "Bugün için otogarda bayram yoğunluğu oluştu. Bayramın ilk günü bu yoğunluğun devam etmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bayramdan sonra hareketlilik olur mu bilemiyoruz. Sektör mesafeli koltuk uygulaması dolayısıyla sıkıntıda. Vatandaşlar şu anda sahil ağırlıklı seyahatleri tercih ediyor. Bunun dışında büyükşehirlere her zaman talep var" diye konuştu.

Almanya’dan İzmir’e gelen Hacer İnci, "Bayramı Bodrum’da geçirmek için bugün otogara geldim. Bir kere gitmiştim ve Bodrum’u çok beğendim. Burası çok kalabalık ve bu yüzden bilet bulmakta zorlandık" dedi.

Ayrıca, otogar girişlerinde güvenlik görevlileri tarafından vatandaşların ateşi ölçülürken, peron önlerinde bekleyen vatandaşlar ise sosyal mesafe ve maske konusunda uyarıldı.

Diğer yandan, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde günde ortalama 700 aracın otogardan çıkış yaptığı, bayram nedeniyle bu sayının 850'ye çıktığı öğrenildi. (DHA-AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.