Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Narlıdere otoyol gişeleri kaldırılıyor

İzmir Narlıdere otoyol gişeleri kaldırılıyor

İZMİR'in Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerinde oturan vatandaşlar, yıllardır sürdürdükleri otoyol gişesi mücadelesinden zaferle çıktı. Narlıdere gişeleri, Güzelbahçe çıkışına alındı. Yeni yerinde kurulma çalışmaları süren gişelerde, araç sürücülerinin artık OGS ve HGS geçiş şeridi tereddütü yaşamadan, şerit değiştirmeye gerek olmadan, serbest geçiş sistemiyle, direk gitme kolaylıklarını da yaşayacakları bildirildi. İzmir Narlıdere otoyol gişeleri kaldırılıyor

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 13:02
İZMİR - İzmir ile özellikle yaz aylarında nüfusu artan Çeşme arasındaki ulaşımı kolaylaştırması için yapılan otoyolun, açıldığı günden beri süren Narlıdere ilçesi çıkışına konulan gişeler tartışma konusu oldu. Güzelbahçe ve Seferihisar'a gidecek sürücüler Narlıdere'den sonraki kısa mesafeye rağmen ücret ödemek zorunda kalınca tepki gösterdi. 

Gişelerin daha ileriye alınması için birçok kampanya düzenlendi, milletvekilleri konuyu TBMM gündemine getirdi. Uzun yıllardır süren bu talebe, sonunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü olumlu yanıt verdi. 

YENİ GİŞELER KURULUYOR

Bakanlığın bu yöndeki kararı Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerinde oturan, bu yolu hemen her gün kullanan vatandaşlarda sevinç yarattı. Narlıdere gişelerinde, halen ücretli geçiş devam ediyor. Ancak yeni gişelerin Güzelbahçe çıkışında kurulma çalışmaları da hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Yeni gişelerin aralık ayı içerisinde devreye girmesiyle, Narlıdere gişeleri devre dışı kalacak. Böylelikle, otoyol kullanıcıları Seferihisar ve Güzelbahçe gişelerine kadar olan 11 kilometrelik bölümden artık ücretsiz geçecek. 



YENİ SİSTEM DE DEVREDE OLACAK

Gişelerin yeni yerinde kurulma çalışmalarının bitmesiyle, araç sürücülerinin yeni bir sistemle de tanışma imkanına kavuşacakları açıklandı. Buna göre sürücüler artık, OGS ve HGS geçiş şeridi tereddütüne düşmeden serbest geçiş sistemiyle, direk gitme kolaylıklarını da yaşayacak. Bu sistemde, hem şerit karışıklıkları yaşanmayacak, hem de araçların hızlarını düşürmemelerinden dolayı, ulaşım da hızlı olacak. Serbest geçiş sisteminin halen pilot bölge olarak İstanbul'da kullanıldığı, İzmir'de de pilot uygulamanın sürdürüleceği, buradaki başarıdan sonra ise, Aselsan'ın kurduğu bu sistemin, diğer otoyol gişelerine de yaygınlaştırılacağı ifade edildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Karayolları 2'nci bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu şunları söyledi:

"Uzun süredir vatandaşlardan gelen bir talep vardı. Bakanlık burada bir inisiyatif kullandı ve bu kararı verdi. Burada elbette bir maddi kayıp yaşanacak ama bu karayolları için bir zarar olmayacak. Çünkü vatandaşların memnuniyeti daha önemli. Elektronik bir sistem kurulacağı için tam açılış günü belli değil ama aralık ayı içerisinde bunu kullanıma hazır hale getirmek istiyoruz." 



PARA ALINMASI BÜYÜK HAKSIZLIKTI

Narlıdere otoyol gişelerinin kaldırılması için özelikle Seferihisar ve Güzelbahçe'de oturan vatandaşlar büyük mücadele verdi. Yapılan imza kampanyalarını, ilçe belediyeleri hep destekledi. Yeni kararı Seferihisar ve Güzelbahçe'nin CHP'li belediye başkanları sevinçle karşıladı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle konuştu:

"Yolun o bölümünden para alınması çok büyük haksızlıktı zaten. Kaldırılması nedeniyle çok memnunuz. Daha önce taleplerimiz olmuştu ama o zaman olumlu yanıt alamamıştık. Şimdi bu noktaya gelmesi bizi mutlu etti. Bu uygulama ile maddi olarak insanlara kolaylık olur. İnsanların ilçeye gelme, ziyaret etme konusundaki iradesi biraz daha perçinlenir. Seferihisarlılar da biraz daha bu durum nedeniyle nemalanmış olur."

'BİNALİ YILDIRIM'A SÖYLEDİK'

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, Seçim çalışmaları için ilçeye sıklıkla gelen Binali Yıldırım'a konuyu ilettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Bunun için çalışma yapmaya gerek olmadığını, bir talimatın yeterli olacağını kendisine aktardık. Bunun sonrasında da böyle bir sevindirici karar alındı. Uygulamanın devreye girmesiyle artık ilçemizde, Mithatpaşa Caddesi üzerinde özellikle hafta sonlarında yaşanan trafik azalacaktır. Buralarda büyük trafik yoğunlukları yaşanıyordu. Güzelbahçelileri üzen bir sorunun çözülmesinden mutlu olduk." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.