Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Konak'ta sinema şöleni

İzmir Konak'ta sinema şöleni

Sinematek Şarlo’yla başladı.Geleceğin sinemacıları akın etti.

  • Ege Postası
  • 19.09.2014 - 12:17
İZMİR- Konak Belediyesi’nin beyazperdenin unutulmaz filmlerini İzmirlilerle buluşturan etkinliği, 'Konak Sinematek’ başladı. Her ay farklı bir konseptle izleyicinin karşısına çıkacak etkinliğin açılışı, yarattığı Şarlo karakteriyle sinema tarihine geçen yönetmen ve oyuncu Charlie Chaplin’in filmleriyle yapıldı.
Chaplin’in 1914'teki çektiği ilk film olan Making A Living’le sinemayla buluşmasının 100. yılında gerçekleşen etkinlikte sanatçının The Great Dictator (Diktatör) ve City Lights (Şehir Işıkları) filmleri izleyiciyle buluştu.

İZMİR- Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen gösterime her yaştan sinemasever katıldı. Özellikle sinema bölümünde okuyan öğrencilerin akın ettiği etkinlik öncesi İzmirli yönetmen Cenker Ekemen’in, “Sessiz Dönem Sinema, Mizah ve Chaplin” konulu söyleşisi gerçekleştirildi. Beyazperdenin unutulmaz filmlerini İzmirlilerle buluşturan Konak Sinematek etkinliği 25 Eylül’de de Charlie Chaplin'in The Kid (Yumurcak) ve Modern Times (Modern Zamanlar) filmleriyle sürecek. Dünya sinemasının farklı örneklerini beyaz perdeye taşıyacak etkinlikler kapsamında her ay farklı filmlerin gösterimi ile sinema emekçilerinin yer alacağı söyleşiler düzenlenecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.