Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir İsviçre için önemli

İzmir İsviçre için önemli

İsviçre İzmir Fahri Konsolosu Celal Hasan Umur, EBSO'da düzenlenen İsviçre Ticaret Promosyon Forumu'nda yaptığı konuşmada İsviçre'nin Türkiye ve İzmir'e ayrı bir önem verdiğini kaydederek, “Ticaret hacmimizdeki büyüme potansiyeli giderek artıyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 13:40
İsviçre İzmir Fahri Konsolosu Celal Hasan Umur, İsviçre Başkonsolosluğu, Swiss Business HUB Türkiye ve Ege Bölgesi Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen İsviçre Ticaret Promosyon Forumu'nun iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi açısından oldukça önemli olduğunu dile getirdi. İsviçre İhracat Risk Sigortası (SERV), Zürcher Kantonal Bankası ile İş Bankası'nın Türk sanayi şirketlerinin ithalat finansmanını kolaylaştıracak orta ve uzun vadeli seçenekleri tanıttığı forumda konuşan Umur, “İsviçre için Türkiye, Rusya ve İngiltere'nin ardından gelen üçüncü büyük pazar. Bu nedenle Türkiye ve İzmir'e özel bir önem veriyorlar. İsviçre İhracat Risk Sigortası (SERV), ticaretteki ikili ilişkileri yoğunlaştırmayı ve bu konuda firmalara destek vermeyi amaçlıyor. Bu ülke ile ticaret hacmimiz istenen düzeyde olmasa da büyüme potansiyeli bulunduruyor. Bu potansiyeli yakalamak için önümüzdeki günlerde İsviçre'den İzmir'e gelecek heyetlerin de bu birlikteliği arttıracağına inanıyoruz" dedi. Umur ayrıca, önümüzdeki yaz İzmir'den İsviçre'ye direkt uçuşların başlayacağını açıkladı. 

SERV İsviçre Başkanı Verena Utzinger de Türkiye ile risksiz ve zirvede yapacakları işlerin artacağını ifade ederken, destek vermeye hazır oldukları mesajını verdi. Demiryolu araçları üretimi ile enerji üretimi ve dağıtımının İsviçre'de önemli sektörler olduğunu, kimyasallar ve ilaçlar gibi alanlarda da ülkesinin yoğun faaliyet içinde bulunduğunun altını çizen Utzinger, “Türkiye bizim için çok önemli. Türkiye ile olan işlemlere baktığımızda ise yüzde 99'luk kısmının uzun vadeli finansmanlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu da alıcıların Türkiye'ye yönelik orta ve uzun vadeli derecelendirmesinin, yani itibarının iyi olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.