Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir İl Özel İdaresi'nde yolsuzluk iddiası!

İzmir İl Özel İdaresi'nde yolsuzluk iddiası!

İzmir İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı harcamaları, İzmir İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu tarafından incelendi ve “büyük oranda” kamu zararı oluştuğu öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 12:23
İZMİR - İl genel meclisi üyeleri CHP’li Mehmet Şenel, İlhan Bora, Vedat Aksoy, Emre Özer ve AK Partilili Mehmet İlkbahar’ın yer aldığı komisyonun raporunda, İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’ye, usulsüzlüklerle ilgili suç duyurusunda bulunma çağrısı da yapıldı. Cumhuriyet’ten Emre Döker’in haberine göre Denetim Komisyonu Başkanı Mehmet Şenel, birçok ihalenin “adrese teslim” olduğunu düşündüren noktalar olduğunu, yüzlerce dosyada piyasa araştırmalarıyla teklif mektuplarının birbirini tutmadığını belirtti.

20 BİN TL’LİK ARACA 18.5 BİN TL KİRA
Şenel, usulsüzlükleri şöyle sıraladı:
• Fiyatı 20 bin lira eden bir otomobil, milli eğitim hizmetlerinde kullanılması için 18 bin 855 liraya bir yıllığına kiralanmış. Bunun içinde şoför ve yakıt masrafı yok.

• Geçen yıl kentteki okulların yakıt ve kömür ihalesini alan firma dağıtımları tamamlayamadı ve ihale feshedildi. Yerine gelen firmaya normalde ödenmemesi gereken “fiyat farkı” ödendi. İncelediğimiz 5 ilçenin dosyasında 83 bin 560 lira fiyat farkı olduğunu belirledik. Kentteki 30 ilçeye bakılırsa 400 bin lira fiyat farkı ödenmiş olacağını düşünüyoruz. Ayrıca ihalesi iptal edilen firmaya ne olduğu, ihale yasaklısı olup olmadığı dosyalarda yer almıyor.

• Bakıma muhtaç çocukların yararlandığı sevgi evleri için yapılan kiralamalarda, hiçbir kriter aranmadığını belirledik. Bu nedenle bazı eski AKP’li meclis üyelerinin ve akrabalarının evlerine, normal değerinin üzerinde kiralama yapıldığını tespit ettik. Kemalpaşa’da en yüksek kira bedeli 400 lira iken 800 liraya sevgi evi kiralaması yapıldığına raporumuzda yer verdik.

• Birçok ihalede 10 günlük itiraz süresi beklenmeden sözleşme imzalandığını tespit ettik.

• Doğrudan temin ihalelerinde yasa gereği en az üç teklif alınması gerekirken bir teklifle firmalara ihalelerin verildiğini belirledik. Yasada kırtasiye gibi küçük bakım ve onarım işlerinin parçalara bölünmeden doğrudan temin yoluyla ihale edileceği yazmasına karşın, birçok alım parçalara ayırarak ihalesiz olarak verilmiş. Yüzlerce dosyada ihale teklifleri bile yer almıyor. Makine yedek parça ihalesi parçalara bölünmüş.

• Buca Sevgi Evi’ne 4 bin 500 lira değerinde fotokopi makinesi alınmış. Özel idarenin merkez binasında olmayan fotokopi makinesi gerçekten gerekli m? Piyasada 500 liraya bile var.
(Cumhuriyet-Emre Döker)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.