Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir IMPR STK'larla buluştu

İzmir IMPR STK'larla buluştu

IMPR İzmir Şubesi Türkiye’de bulunan yabancı STK’larla mültecilerin çalışma izinleri ile ilgili seminer verdi.

  • Ege Postası
  • 23.06.2016 - 15:24

Abdulhakim KÜÇÜK/EGEPOSTASI- Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 29.maddesine dayanılarak hazırlanan yeni yasayla 15 Ocak 2016 tarihinde geçici koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izinleri hakkı verilmişti. Bu konuda IMPR (Uluslararası Barış Araştırmaları Merkezi)  sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmek için IMPR İzmir Koordinatörü Eda yakmaz tarafından İzmir’de bulunan yabancı sivil toplum kuruluşlarına IMPR İzmir şubesinde seminer çalışması yapıldı.

UNHCR (BM mülteciler yüksek komiserliği), Yeryüzü Doktorları, Baptist Kiliseleri Derneği, Mercy Corps (Suriyeli mülteciler dayanışma derneği), Amnesty (Uluslararası af örgütü), Protestan Kiliseleri Derneği , IOM( Uluslararası göç idaresi) ve bir çok yabancı  sivil toplum kuruluşları katıldı.

Mültecilerin Türkiye’de iş bulmalarında ve çalışmalarında herhangi bir hukuki sorun olmadığını ve Türkiye’nin bu konuda hukuki sorumluluğu olduğunu dile getiren Yakmaz ; ”Türkiye’de 3 milyona yakın Suriyeli barınmaktadır artık birlikte bir yaşam inşa etmek zorunda olduğumuz bu bireylerin ülkemizde insani yardımların ötesinde temel hak ve özgürlüklere ulaşması gerekmektedir. Nitekim iş piyasasında kayıtlı hale getirilecek olan bu kişiler devletin vergisel yükümlülüğünü hafifletecek ara meslek gruplarındaki işçi ihtiyacını giderilmesine katkı sağlayacaktır. Bu yüzden biz IMPR olarak bu sorunların giderilmesi için bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz bu çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin çalışma hayatına katımlarında desteklerini bekliyoruz. İzmir ofisimizde de bu konuda işverenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve mültecilere yönelik çalışma izinlerine erişim konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.