Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Emniyeti’nden şok talep

İzmir Emniyeti’nden şok talep

Kentte oldukça gergin geçen ve orantısız güç kullanımının, ‘sopalı’ müdahalelerin büyük tartışma konusu olduğu Gezi eylemlerinde görev yapan polisler için ikramiye talep edildi. İzmir Emniyeti’nin isteği Genel Müdürlükten geri döndü.

  • Ege Postası
  • 24.07.2013 - 21:18
İZMİR – Kentte Gezi eylemlerinin ilk 2 gününde protestoları müdahalesi büyük tartışma konusu olan İzmir Emniyeti’nden şok bir talep geldi. ‘Sopalı dehşet’in ve sert müdahalelerin soruşturma konusu olduğu günlerde Emniyet Ankara’dan Gezi mesaisi için ikramiye talebinde bulundu.

Emniyeti’nin, Gezi protestolarıyla ilgili 8 bin polis için ikramiye verilmesi isteği, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geri döndü.

İzmir Emniyeti’ne bağlı başta çevik kuvvet olmak üzere çeşitli birimlerdeki polisler, yaklaşık 45 gün boyunca kentte yaşanan Gezi protestolarıyla ilgili görev üstlendi. İl merkezi ve ilçelerde görev yapan polisler, zaman zaman gruplarla karşı karşıya da gelirken gaz, tazyikli su kullanımındaki orantısızlık ve sopalarla yapılan şiddetli müdahale büyük tepki görmüştü.
Protestoların sona ermesinin ardından polisler, günlük rutin görevlerine döndü. Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine yazı yazarak, protestolarda görev alan personelin kendilerine bildirilmesini, ikramiye verileceğini bildirdi.

İzmir Emniyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısına, 8 bin polis için 6 ay ikramiye verilmesi isteğiyle karşılık verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü ise, istekte bulunulan 8 bin personelin 2 bin 500’e, ikramiye istenilen ay sayısının da 4’e düşürülmesini istedi. Ancak bu durum krize neden oldu.

İzmir Emniyeti’nin, polisler arasında ayrımcılık olacağı düşüncesiyle isteğinde geri adım atmadığı, bu nedenle personelin diğer kentlerin aksine ikramiyelerini alamadığı öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.