Dolar 32,5437
%-0.01
Euro 34,8875
%0.06
Altın 2.435,110
%0.21
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Ekonomi'de mezuniyet coşkusu

İzmir Ekonomi'de mezuniyet coşkusu

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri ile Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 11:25
İZMİR - İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, İEÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Metin Akdurak ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Burkina Faso'dan gelerek EXPO Bursu ile Ekonomi Bölümü'nü tamamlayan üniversite ikincisi Audrey Mariannick Yameogo şeref kütüğüne yıldız çaktı. Üniversite üçüncüsü Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencisi Eren Beksal Bektaş da diplomasını ve plaketini Akdurak ve Prof. Dr. Esen'den aldı. Üniversite birincisi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi Emine Aydındoğlu iş görüşmesinde olduğu için törene katılamadı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, 826 öğrenci mezun verdiklerini belirterek, dünyanın çeşitli coğrafyalarına dağılmış 9 bini aşan mezunları bulunduklarını söyledi. Prof. Dr. Esen, mezunların başarının, işlenmemiş bir yetenek ya da nereden geldiği belli olmayan ilhamda olmadığını, inat ve sabırlı bir çalışmanın sonucunda elde edildiğini eğitim hayatları boyunca gördüklerini kaydetti. Mezunların önlerinde en az 40-45 yıl sürecek çalışma yaşantıları olduğunu hatırlatarak, “Bu süreçte başarının sırrının, inat ve sabırlı bir çalışma olduğunu daima hatırlayınız. Çevrenizde sürekli tekrarlanan mutluluğun başarı olmadan elde edilemeyeceğini, başarılı olamamış insanların mutlu bir yaşam sürmesinin oldukça güç olacağını asla unutmayın. Avustralya'dan Kanada'ya kadar yerkürenin çeşitli coğrafyalarına mezunlarımızla gurur duyuyoruz" dedi. 



EXPO BURSU İLE İEÜ 2.'LİĞİNE GİDEN YOL

Üniversite ikincisi Audrey Mariannick Yameogo da, Türkçe yaptığı konuşmasında, 4 yıl önce Afrika'dan gelerek EXPO Bursu ile İEÜ Ekonomi Bölümü'nde öğrenim görmeye başladığını, İzmir'in öğrenim görmek için çok avantajlı olduğunu söyledi. Yameogo, “Yeni bir ülke, yeni bir şehir, yeni bir kültüre adapte olmalı ve aynı anda hayatımın en önemli dönemi olan üniversite öğrenimimi de sorunsuz şekilde yürütmeliydim. Kısa sürede anladım ki İzmir'in insanları, diğer şehirlerden çok farklı. Daha da önemlisi, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri, çalışanları, farklı ve İzmir'in insanları içinde de özel bir yere sahipler" diye konuştu. 

Kendisi gibi farklı ülkelerden gelen öğrencilere öğrenimleri süresince destek verildiğine dikkat çeken Yameogo, “Türkiye'de gerek eğitim gerekse bu konukseverlik yönünden olabilecek en iyi üniversitede öğrenim görmüşüm. Başta ülkem Burkina Faso'da olmak üzere dünyanın neresinde olursam olayım, üniversitemin iyi bir temsilcisi olacağım" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.