Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir CHP'de o partili hakkında kınama kararı

İzmir CHP'de o partili hakkında kınama kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Disiplin Kurulu bu sabah yaptığı toplantıda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve İlçe Başkanı Hürol Taklak‘a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddia edilen partili Erdinç Gürsoy hakkında karar verdi. Gürsoy’un mesajlarını hakaret değil, eleştiri olarak nitelendiren Disiplin Kurulu üyeleri, Gürsoy’a kınama cezası verdi. O partili hakkında karar verildi

  • Ege Postası
  • 09.02.2018 - 16:48

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Disiplin Kurulu bu sabah yaptığı ilk kararlı toplantısında, kendilerine önceki dönemden devredilen dosyaları değerlendirdi. Önceki dönem, sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak’a hakaret ettiği gerekçesi ile kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen partili Erdinç Gürsoy’un dosyasını inceleyen kurul üyeleri, konuyu değerlendirerek ifadelerin eleştiri sınırında kaldığı fikrinde birleşti. 

Gürsoy’a kınama cezası veren Disiplin Kurulu, Gürsoy’un paylaşımlarının eleştiri kapsamında olduğunu, bu nedenle ihraca gerek olmadığını, ancak tüzüğün ilgili maddesi gereğince partiyi kamuoyunda tartışmaya açtığı gerekçesiyle kınama cezasının uygun olduğunu belirterek kararı onadı.

Gürsoy kararın ardından 1 yıl boyunca partinin yönetim organlarına seçilme hakkını yitirirken oy kullanma hakkını ise kullanmaya devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.