Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir önünde 'Çöp' eylemi

İzmir Büyükşehir önünde 'Çöp' eylemi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar Dağı eteklerinde kurmayı planladığı , resmi kurumalardan ön onay alan ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne tepki eylemi yapıldı.

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 17:10
İZMİR- Yamanlar Dağı Çöplük Olmayacak Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Platforma, HDP 2. Bölge milletvekili adayları İbrahim Akın, Zeki Gül, Pınar Türk ve Semra Uzunok da destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yamanlar Köyü sakinlerinden Hüsamettin Yorulmaz, “Bursa için Uludağ, Kayseri için Erciyes Dağı neyse Yamanlar da İzmir için öyledir. Milli park olması gereken alana çöp tesisi yapılarak İzmir'in geleceği heba edilmemelidir. Tesis, su havzasındadır. Yer seçimi tamamen hatalıdır" dedi.

Şehir Planıcıları İzmir Şubesi eski Başkanları'ndan Tuncay Karaçorlu ise tesisin çevresindeki bitki örtüsünü, hayvan toplulukları ve yerleşim birimlerini olumsuz etkileyeceğini, uyarıları karşın yanlış yer seçiminde ısrar edildiğini söyledi. Üniversitelerce hazırlanan ve tesisin bölge için risk olduğunu, kirlenme tehtidi oluşturduğunun belirtildiği raporlara dikkat çeken Karaçorlu, Büyükşehir Belediyesi'nin tesisle ilgil kararından vazgeçmesi çağrısında bulundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.