Dolar 32,1812
%0.05
Euro 35,0912
%0
Altın 2.462,640
%-0.21
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir-Atina Hattında İşbirliği

İzmir-Atina Hattında İşbirliği

İzmir Valisi Ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu, Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Aziz Kocaoğlu, Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi F. Serpil ALPMAN’dan oluşan heyetin Atina’daki görüşmelerinde karşılıklı ekonomik işbirliği kararı alındı…

  • Ege Postası
  • 18.10.2012 - 11:09
İZMİR-  İzmir’in komşu kentler ve ülkelerle ortak stratejiler geliştirmesi amacıyla başlatılan diplomatik çalışmalara Yunanistan’ın Başkenti Atina’da devam edildi.

İzmir Valisi Ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu,  Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç,   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Aziz Kocaoğlu,  Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi F. Serpil ALPMAN, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Müdür Yardımcısı Enis TULCA, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeynep TANSUĞ ve İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef ÖZER’den oluşan heyet Atina’da bir dizi görüşmelerde bulundu.

İzmir heyeti iki gün süreyle Yunanistan Turizm Bakanı Olga KEFALOYANNI, Kalkınma, Rekabet, Altyapı, Ulaştırma ve Şebekeler Bakan Yrd. Panayotis  (Notis) MİTERAKİS, Atina Belediye  Başkan Yardımcısı Fotis Provotas,  Attika Bölge Valisi (Başkanı) Yannis Sguros’la  görüştü.

İzmir Valisi Kıraç, Yunanistan ziyaretinin son derece yararlı geçtiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla birlikte Atina’yla yapılacak işbirliğini ele aldıklarını söyledi. Vali Kıraç konuşmasını şöyle sürdürdü  “ Bilindiği gibi işadamlarımız Atina ile ticari faaliyetlerimizin ve işbirliğimizin arttırılması için sürekli girişimlerde bulunuyor,  sürecin daha sağlıklı ve verimli gelişmesi adına stratejik çalışmaları ele aldık.

Yunanistan Turizm Bakanı Sayın Olga KEFALOYANNI, İzmir’i yakından tanıyor,  her iki ülke insanının ortak hikayelerinin bulunduğunu,  Ege kıyısında yaşayan bu halkların ortak kültürel, sosyal değerlere sahip olduğuna vurgu yaptı. 20 Kasım 2012’de İzmir’deki toplantıya davet ettik. Çeşitli konularda karşılıklı deneyimlerimizi paylaştık. Yunan halkı ve hükümetinin İzmir’i n gelişmesi adına sürdürülecek global projelere çok yakın durduklarına gözlemledik.  Yakın komşumuzla işbirliğimiz devam edecek”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.