Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi otoparkında 3 araçta silahlı 6 kişi ele geçti, 5 kişi gözaltında

İzmir Adliyesi otoparkında 3 araçta silahlı 6 kişi ele geçti, 5 kişi gözaltında

İZMİR Adliyesi'nde, polisin hakim ve savcıların dinlenme tesislerinin bulunduğu bölümdeki açık otoparkta yaptığı aramada, ihbar üzerine üç araçta silahlı 5 kişi gözaltına alındı. Polisin aramasında 5 tabanca ile 3 pompalı tüfek ele geçirildi. İzmir Adliyesi'nde kırmızı alarm

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 14:21
İZMİR- 2013 yılında Torbalı ilçesinde Cuma Saraç'ın öldürülmesiyle ilgili İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava nedeniyle polis İzmir Adliyesi'nde geniş güvenlik önlemi aldı. Cinayet davası görülmesinin ardından ertelenirken, saat 13.30 sıralarında sanık yakınlarından bir kişi, Adliye Polis Karakolu'na giderek silahlı kişilerin saldırı yapacağı ihbarında bulundu.

Bunun üzerine emniyet güçleri otoparktaki 35 TAN 88 ve 35 TGR 21 plakalı araçlarda arama yaptı. Hakim ve savcıların dinlenme tesislerinin bulunduğu bölümdeki arama sonunda iki araçta 4 tabanca, 1 pompalı tüfek ve bir kişinin üzerinde çelik yelek ele geçirildi.
Araçlarda ayrıca içki şişeleri ve bardaklar bulundu. Bu arada üçüncü bir araçta da 1 pompalı tüfek daha bulundu. Aramalarda üzerinde çok sayıda dolu fişek bulunan avcı yeleği de ele geçirildi. 



Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındıktan sonra sonra Emniyete götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri, araçlarda parmak izi çalışması yaptı. Polis dava için gelenleri geniş güvenlik tedbirleri alarak adliyeden çıkardı. Bu sırada adliyede Özel Harekat Polisleri de önlem aldı. 

SARAÇ AİLESİNİN AVUKATI: MÜVEKKİLLERİM ÖLDÜRÜLME KORKUSU İÇİNDE 

Davanın müştekisi durumundaki Saraç ailesinin avukatı Ufuk Mansuroğlu, Saraç ailesinin iki ay önce aracının tarandığını, şans eseri ölen kimsenin olmadığını, ancak müvekkillerinin can güvenliğinin bulunmadığını söyledi. Adliyeye silahlı şekilde gelmenin suç ve hukuk dışı bir durum olduğunu vurgulayan Mansuroğlu, ancak müvekkillerinin öldürülme korkusu nedeniyle kendilerini koruma amaçlı bu yola başvurduklarını ifade etti.


DURUŞMAYA ÇELİK YELEKLE KATILDILAR

Mansuroğlu, olayla ilgili açılan davalarda mahkemenin bugüne kadar iki tarafı karşılaştırmadığını, tarafların ilk kez bugünkü duruşmada aynı salonda bulunduklarını; bu yüzden müvekkilleri ve yakınlarının duruşma salonuna üzerlerinde çelik yelek olduğu halde girdiklerini söyledi.


DEVAM EDEN OLAYLAR

2013 yılında, Torbalı ilçesinde meydana gelen silahlı çatışmada 20 yaşındaki Cuma Saraç hayatını kaybederken, olayla ilgili E.Y. ve S.S. tutuklandı. 2014 yılı Kasım ayında da, Cuma Saraç'ın yakınlarından olduğu öğrenilen Sedat Saraç, cinayet zanlılarının yakını Bahri Kıran'ı sokak ortasında silahla öldürdü. Geçen şubat ayında ise, Saraç ailesinin işlettiği barın afişlerini asan kişilere uzun namlulu silahla ateş açıldı. Olayın ardından polis merkezine götürülen C.S., Ö.S., V.V. ve E.S. şikayetçi olmadı.


CEPHANELİK GİBİ

İzmir Adliyesi otoparkında bir araçta daha arama yapıldı. Bu araçta da 1 tabanca, 1 pompalı tüfek ve 50 mermi ele geçirildi. Böylece ele geçirilen tabanca sayısı 5'e, pompalı tüfek sayısı da 3'e çıktı.  
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.