Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte gerçek emekçi

İşte gerçek emekçi

İzmir'in Çeşme ilçesinde 2 çocuk annesi Huriye Kıykaç, eşi Necmi Kıykaç ile birlikte soğuk demir atölyesinde çalışıyor. Huriye Kıykaç, "İnsanın kendi parasını kazanma mutluluğu, hiçbir şeyin yerini tutmaz. Sanayi işi ağır. Ancak işini seven bir kadın olarak bana zor gelmiyor" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 07.03.2018 - 15:33

Bayındır ilçesinden Çeşme ilçesine gelin gelen Huriye Kıykaç, eşiyle birlikte Alaçatı Sanayi Sitesi'ndeki soğuk demir atölyesinde 9 yıldır çalışıyor. Birçok erkeğin ağır diyerek çalışmakta zorlandığı bir işte çalışan Huriye Kıykaç'ı görenler şaşırıyor. Alaçatı Sanayi Sitesi'ndeki demir doğrama atölyesinde giydiği iş tulumu ile demirleri kesip, kaynak yapan Huriye Kıykaç, eşine çalışmak istediğini söylediğinde, "Dışarıda çalışmana izin vermem" yanıtını alması üzerine, "O zaman ben de senin yanında çalışırım" diyerek atölyede çalışmaya başladığını söyledi.

Huriye Kıykaç, "İnsanın kendi parasını kazanma mutluluğu, hiçbir şeyin yerini tutmaz. Sanayi işi ağır. Ancak işini seven bir kadın olarak bana zor gelmiyor. Tüm kadınlar çalışabilir. İster evlerinde bir şeyler yapıp satarak para kazanabilir, isterlerse dışarıda istedikleri işleri yapabilirler. Kadınlarımızın evde oturarak zamanlarını boşa geçirmemeleri, ellerinden gelen çabayı göstererek çalışmaları gerekiyor" dedi. 

KOSGEB desteğiyle kasaplığa başladı

İzmir'in Çeşme ilçesinde KOSGEB desteğiyle kasaplığa başlayan Yaşam Sunay Oral, "Gittiğim her yerde bir kadın eli aradım. Markette, manavda, restoranda. Sonra o kadın eli neden ben olmayayım dedim ve kasaplığa başladım" dedi.

Bir avukatlık bürosunda 4 yıl çalışan 2 kız çocuğu annesi Yaşam Sunay Oral, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın verdiği eğitimlere katıldı, sertifikasın aldı, KOSGEB'in de destek verdiği projesiyle hayallerine kavuştu. Oral eşiyle birlikte 2016 yılının mayıs ayında Dalyan Mahallesi'nde kasap dükkanı açtı.

Yaşam Sunay Oral, köfteleri kendisinin yaptığı kasapta özel üretimde de bulunduğunu belirterek, "Aklıma kasap olacağım gelmezdi. Eşimin iş aşkı, bize bunu doğurdu aslında. Gittiğim her yerde bir kadın eli aradım, markette, manavda, restoranda. Sonra 'o kadın eli neden ben olmayayım ki' diye sordum kendime. Bir kasabın yapabileceği her şeyi bir kadın olarak yapabiliyorum. Pirzola ve şiş hazırlıyorum, külbastı kesebiliyorum. Etin neresinden ne çıkar, çok iyi bilirim. Her kadın gibi bende de hangi işi yaparsam yapayım en iyisini yapma isteği var" dedi.

Dalyan Mahallesi'ndeki kasap dükkanını ziyaret ederek Yaşam Sunay Oral'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ise, "Kadınların, iş hayatının her alanında başarıyla çalışabileceklerini görmek oldukça sevindirici. Esnaf odamızın eğitimlerine katılarak, KOSGEB desteği alan ve kasap dükkanını açarak iş hayatına başlayan kadın girişimcimizi kutluyor, kendi işini kurmak isteyen diğer girişimci kadınlarımızı da odamızda verilecek KOSGEB eğitim kurslarına katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.