Dolar 32,2912
%-0.59
Euro 34,6617
%-0.41
Altın 2.409,320
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İzmir'in 2015'teki yol haritası

İşte İzmir'in 2015'teki yol haritası

​Dün Tarihi Havagazı'nda İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu iyeleri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümzdeki yıl izleyeceği yol haritası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 2015 yılında belediyenin üç önemli projeye öncelik vereceğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, İzmir'in yükselişinde en önemli faktörün de Gaziemir'deki yeni fuar alanı olacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.12.2014 - 15:21
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yerelde kalkınma hedefiyle hayata geçirmeyi planladığı üç ana projesi önümüzdeki yıl içerisinde kente yön verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçim bildirgesinde ve belediyenin 2014-2019 stratejik planı içerisinde yer alan üç önemli yatırımla kentin kalkınmasına ve turizm kenti olmasına öncelik verecek.
 
 
BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN 2015 MANİFESTOSU
47'inci İEKK toplantısında kentin kanaat önderlerine önemli mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki yıla ait yol haritasını açıklarken, kentin büyümesine ön ayak olacak reçeteyi de sundu. Kurul üyeleri ile yaptığı zirvede 2014 yılını değerlendiren Kocaoğlu, 2015 yılına dair de öncelik listesini de masaya koydu. Buna göre, önümüzdeki yıl içerisinde kentsel büyümenin en önemli yapı taşı olarak açıklanan körfez projesine öncelik verilecek.
 


KÖRFEZ ÖNCELİKLİ KONU OLACAK
Kocaoğlu, Mayıs 2013 yılından bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED onayı bekleyen  yüzülebilir körfez projesine ağırlık verileceğini açıklarken, "Başkanlığım süresince gerçekleştiremediğim iki çevre yatırımından birisi" olarak nitelediği proje için de mücadele sinyali verdi. İzmir Körfezi'ne yeni bir soluk katacak ve kenti eski günlerine geri döndürecek proje kapsamında İzmir Limanı ve Körfezi Rehabilitasyon Projesi ile kıyı temizliği çerçevesinde yapılacak çalışmaların Ankara'da öncelikli olarak ele alınması ve onay sürecinin tamamlanması için ilgili bakanlıklarla ve merkezi idareyle yapılacak görüşmelere ağırlık verileceğini dile getiren Başkan Kocoağlu, toplantı esnasında kurul üyelerinden de kamuoyu yaratılması anlamında destek istemeyi de ihmal etmedi.
 
STATLAR İÇİN "TAM SAHA PRESS" KARARI
Kent gündeminin bir diğer önemli konusu haline gelen ve yer çıkmazı nedeniyle askıda kalan stat çıkmazını da masaya yatıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel idare olarak yılın ilk altı ayında sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Spor kulüplerinin tesis eksikliğine ve spor komplekslerinin çeşitli nedenlerle kullanılamadığı için dış kentlerdeki sürgün günlerine de değinen Başkan Kocoağlu ayrıca, İzmir takımlarının müsabakalarını çevre illerde değil, yeniden İzmir'de yapabilmesi için Ankara ile iletişimin arttırılacağını ve asli görevleri arasında yer almasa bile belediyenin stat konusunun çözümü için var gücüyle çalışacağını aktardı.
 


AGORA VE KADİFEKALE'DE DEV TANITIM HAMLESİ BAŞLIYOR
Önümüzdeki yıl İzmir için üçüncü ve en önemli proje ise devam eden projeler arasında yer alan kültür varlıkları ve tarihi zenginliklerin ortaya çıkartılması olacak. Yılın ilk yarısında kentin kanaat önderleri ile ele alınacak konu kapsamında turizmin canlandırılması ve kent ekonomisinin kalkınması için Kadifekale ve Agora bölgesindeki binlerce yıllık tarih gün yüzüne çıkartılarak, bölge yerli ve yabancı ziyaretçiler için yeni bir çekim merkezi haline getirilecek. Toplantıda hali hazırda 27 hektarlık alanda devam eden kazı çalışmaları ve projenin tanıtım faaliyetlerine de ağırlık vereceğini müjdeleyen Başkan Kocaoğlu'nun toplantıda, İzmir'in turizm ve kültür başkenti olması için İEKK ve kentin diğer kanaat önderlerinden de öneri getirmelerini istediği öğrenildi.
 
FUAR BÜYÜYECEK, KENT KALKINACAK
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde kurul üyeleri ile birlikte yerinde incelediği Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın açılışı ile birlikte kentin kalkınma çıtasının yükseleceğinin altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu, bahar aylarında gerçekleşecek mermer fuarı sonrasında İzmir'in ufkunun genişleyeceğini ve ekonomik açıdan bambaşka bir çehreye bürüneceğini dile getirdi. Kültürpark'taki mevcut fuar alanında kullanım değişikliğine gidilmeyeceğinin de altını çizdiği öğrenilen Kocaoğlu'nun, alanda yapılacak tadilat ve yenilemeler sonrasında tesisin yeşil alan vasfını koruyacağı ve kongre merkezi olarak hizmete devam etmesi için de belediyenin çalışmalarına başladığını açıkladığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.