Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Cansu Kaya'nın son görüntüsü

İşte Cansu Kaya'nın son görüntüsü

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, kaybolduktan üç gün sonra kanalda cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın son görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntüsünden elde edilen fotoğrafta; işyerinden çıkan Kaya'nın elindeki cep telefonuyla bir şeyler yazdığı görüldü.

  • Ege Postası
  • 24.06.2015 - 17:18
Cansu Kaya’nın kaybolmadan önceki son görüntüleri bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Dalyan mahallesinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan karede, Cansu Kaya’nın elinde telefonla yürüdüğü, işyerinin önünden geçtikten sonra birkaç saniye duraklayıp iş yerinin yanında bulunan ara sokağa girdiği görülüyor.

Öte yandan Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma, 3 Cumhuriyet savcısının yanı sıra, İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip tarafından da yürütülüyor. Kaya’nın ölümüyle ilgili olarak adli rapor ise henüz tamamlanamadı. Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya, kızının kesim ölüm sebebinin belli olmadığını ifade ederken, kızının ölümüyle ilgili birçok haber yapıldığını, sürecin mahkemeye intikal ettiği için fazla konuşmak istemediğini ve Cansu hakkında yazılanların şu anda gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Baba Osman Kaya, "Adli tıp raporu açıklanmadan kızım hakkında çıkan haberler bizi rahatsız etti. Yazılanlar nedeniyle her yerden telefon geliyor. 'Bu yazılan doğru mu'' diye bize soruyorlar. Artık konu hakkında konuşmak istemiyorum. Her şey mahkemenin ardından açığa çıkacaktır" dedi. 


Geçen 14 Haziran'da garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi'ndeki restorandan mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya'nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii'nde su üzerinde cesedi bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Cansu Kaya'ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken, boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıktı. Kaya, geçen çarşamba günü, evinin önünde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Genç kızın hem tabutuna hem de mezarına gelinlik örtüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan Dalyan'daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.C. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İKİ GÜN ÇALIŞMIŞ

Cansu Kaya'nın en son çalıştığı kadın işyeri sahibi, "Bir çalışanımın arkadaşıydı. Onun tavsiyesiyle işe başladı. Başvuru kağıtlarını getirdi. İki gün çalıştı. İşini iyi yapıyordu, herhangi bir yanlışını görmedim. Cansu'nun ölümü bizi de derinden sarstı" dedi. 

Öte yandan; Kaya'nın çalıştığı işyerinden çıkarkenki fotoğrafı ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarından alınan fotoğrafta; Kaya'nın elindeki cep telefonuyla bir şeyler yazdığı görüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.