Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı: 1 ölü

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı: 1 ölü

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polisin karşılık vermesi sonrası saldırganlardan biri öldürüldü, diğeri yaralı olarak ele geçirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 18:56
İlk edinilen bilgilere göre 2 saldırgan uzun namlulu silahlarla Emniyet Müdürlüğü'ne ateş etti.Polislerin anında karşılık vermesiyle saldırganlardan biri vurularak öldürüldü. Diğer saldırganın ise yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi.Çatışmada 1 polis hafif şekilde yaralandı.Olay sonrası Vatan Caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Öldürülen saldırganın üzerinde ise bomba olduğu ortaya çıktı. Ekipler bombayı fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.
Olayda hafif yaralanan polis hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 


Çatışmanın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresinde büyük hareketlilik yaşandı.

Çıkan çatışmada kadın terörist ölü olarak ele geçirildi. 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE ÜÇÜNCÜ KONTROLLÜ PATLAMA
Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından önlemler ve çevredeki araştırmalar devam ederken, Emniyet'in önünde üçüncü kez kontrollü patlama gerçekleştirildi. 
Bu arada, ölen kadın terörist için Emniyet Müdürlüğü'nün önüne cenaze arabası geldi. 

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıyı gören bir tıp öğrencisi, yaşanan korku dolu anları anlattı. 
Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi'nde okuyan Mustafa Bakır isimli öğrenci, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan çatışmayı duyarak dışarı çıktılarını söyledi. Bir anda dışarı çıktıkların anlatan Bakır, "Bir anda silah sesleri geldi. Ne olduğunu anlayamadık korktuk. Polisler okulumuza falan girdi. Ne yapacağımızı bilemedik. Canlı bomba olayı var falan dediler. Polislerin hepsi kapıdaydı bir şahıs yerde yatıyordu. Onu vurdular galiba. Korktuk bayağı" ifadelerini kullandı.


EMNİYET'TEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" dedi.

Öldürülen teröristin kimliği belirlendi

İstanbul Emniyeti'ne düzenlenen saldırıda ölü olarak ele geçirilen kadın teröristin kimliği belirlendi. Polisin yapmış olduğu araştırmada saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütünün düzenlediği ve bir polisin şehit olduğu Sultanahmet'teki saldırısında ismi geçen Elif Sultan Kalsen'le ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü alarma geçmişti. Ayrıca Taksim Meydanı'ndaki polise silahlı saldırıda kaçan kişinin de Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti.



Emniyet'e saldırıda 5 kişi şüphesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısında 5 kişinin rol almış olabileceği ileri sürülüyor.

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görgü tanıkları saldırıda öldürülen kadın terörist dahil olmak üzere 5 kişinin rol almış olabileciğini ileri sürdü.

ÖNCE EL BOMBASI ATTI

Tanıkların anlattıklarına göre kadın terörist Emniyet Müdürlüğü girişine bir el bombası attı. Bu sırada mesaiden çıkış yapan polisler ateş ederek karşılık verdi. Kadın terörist bu karşı ateş sırasında öldürüldü.

KAÇAN KİŞİLER SALDIRIDA ROL ALDI MI'

Tam bu sırada kadının yakınında bulunan ve çeşitli istikametlere kaçan 4 kişinin saldırıya karışmış olabileceği düşünülüyor. Bu 4 kişiden birinin bina yakınında yakalanıp gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan saldırı sonrası kaçan şüphelilere yönelik araştırmalarda 13 kişinin de  incelenmek üzere gözaltına alındığı belirtildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.