Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsrail'den Türkiye'ye sert sözler

İsrail'den Türkiye'ye sert sözler

İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Arap dünyası Hamas'a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve İran' İsrail Başbakanı Netanyahu "Hamas, bizi zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa sahip. Ben diyorum ki; Hamas eğer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz. Arap dünyası Hamas'a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve İran" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2014 - 09:19
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın İsrail'i  zayıflatacağına dair yanlış anlayışa sahip olduğunu belirterek, "Hamas, bizi  zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa sahip. Ben diyorum ki; Hamas eğer bize  saldırırsa yedi kat misliyle cevap veririz" dedi.
 
Netanyahu, başkent Tel Aviv'de Savunma Bakanı Moşe Yalon'la  düzenlediği basın toplantısında, İsrail ve Filistinli gruplar arasında Gazze'de  kalıcı ateşkesin sağlanması yönünde yürütülen müzakerelerin askıya alınmasının  ardından İsrail'in Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılara değinerek, "Gazze'deki  terör örgütlerinin liderleri ve komutanları bizim hedefimizdedir ve hiçbirinin  dokunulmazlığı yoktur" dedi.
 
"Koruyucu Hat" operasyonunun sona ermediğini, bunun Hamas'ın  kuruluşundan bu yana aldığı "en sert darbe" olduğunu savunan Netanyahu, Hamas'ın  askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf'ı hedef alan  saldırıyla ilgili olarak, "Hamas, bizi zayıflatacağına dair yanlış bir anlayışa  sahip. Ben diyorum ki; Hamas eğer bize saldırırsa yedi kat misliyle cevap  veririz" ifadelerini kullandı.
 
Netanyahu, Kahire'deki müzakerelere geri dönüşle ilgili bir soruya ise  "Kim bizim bir bedel ödeyerek ateşkes sağlanması için çabaladığımızı söylüyor'  Biz, ister ateşle isterse siyasetle olsun halkımızın güvenliğini sağlayacak bir  zemin üzerinde çalışıyoruz. Mısır'ın gösterdiği büyük çabayı takdir ediyoruz. Biz  Mısır'ın girişimini kabul ettik. İsrail Parlamentosu Knesset'teki tüm bakanlar da  bunu kabul etti. Kim savaşı durdurmak istiyorsa Hamas'ın yaptıklarını  durdurmalıdır. Arap dünyası Hamas'a karşı, kim onlarla beraber Katar, Türkiye ve  İran" yanıtını verdi.
 
Savunma Bakanı Moşe Yalon da Gazze'ye yeni bir kara harekatı dahil  bütün ihtimallerin masada açık beklediğini ifade etti.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan  ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren  saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes  sağlanamamış, Gazze'den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, dün Gazze'ye  yeniden saldırmaya başlamıştı. Hamas ise İsrail'in roket iddialarını  yalanlamıştı.
 
İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2 bin  49 kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla Filistinli yaralandı.
 
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan  ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren  saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakerelerin ardından kalıcı ateşkes  sağlanamamış, Gazze'den roket atıldığı iddiasıyla İsrail ordusu, Gazze'ye yeniden  saldırmaya başlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.