Dolar 32,2673
%0.09
Euro 34,7967
%0.07
Altın 2.405,540
%-0.15
Bist-100 10.371,00
%1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İslamsaray Cemevi’nde teşekkür etkinliği

İslamsaray Cemevi’nde teşekkür etkinliği

Bergama İslamsaray Mahallesi’nde birkaç ay önce yapımına başlanılan ancak hava şartlarının uygun olmayışı nedeniyle temel atma töreni yapılamayan Cemevi için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından teşekkür etkinliği düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2019 - 11:49

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bergama Şube Başkanı Aytaç Ural; “Yüzyıllar boyunca dostça ve kardeşçe yaşama kültürünü başarabilmiş ve yaşatmış olduğumuz ilçemizde ihtiyaçlarımızdan birini daha tamamlıyoruz. Yaz aylarında Bergamamıza yakışır bir Cemevi’ne kavuşacağız. Burası Bergama’da ki o dostluğu, sevgiyi, kardeşliği daha da pekiştirecek. Bizim inancımızın temelinde dostluk, kardeşlik, sevgi ve barış var. Ben bize verdiği destek nedeniyle başta Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİ AYRIŞTIRMALARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Dernek başkanımızın dediği gibi bizim hayata bakışımızın temelinde her zaman dostluk, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü olmuştur. Düşlerimizi her zaman tüm insanların mutlu olduğu bir dünya üzerine kurduk. Ancak kendinden olmayanı tanımamaya, itmeye ve kutuplaştırmaya yönelik söylemlerle bizi ayrıştırmaya çalışan zihniyetler var. Bunu siyasetle, etnik ayrımcılık üzerinden veya mezhepler üzerinden yapıyorlar. Bizler bu ayrıştırma çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir zaman birbirimize, inançlarımıza, kültürümüze olan saygımızı yitirmeyeceğiz” dedi.

İSLAMSARAY MAHALLESİ CEMEVİ

Bodrum ve zemin kat yaklaşık 65 metrekare kullanım alanına sahip olan Cemevi’nin bodrum katında mutfak, yemekhane, tuvalet ve gasilhane mevcut olup, zemin kat 200 metrekare çok amaçlı salon, 2 adet derslik ve bir ofisten oluşmaktadır

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.