Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşkadınları hayır için sahnede

İşkadınları hayır için sahnede

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Kadın Komisyonu üyelerinin oluşturduğu İZSİAD Tiyatro Kulübü, sanat ve sosyal sorumluluğu birleştiren proje kapsamında ilk oyunlarını sahneye koydu.

  • Ege Postası
  • 15.11.2015 - 14:05
Tiyatro Kulübü, yönetmen Fatih Altın'ın, ünlü yazar Turgut Özakman'ın “Ah Şu Gençler" adlı eserinden uyarladığı “Laftan İbaret" oyununu, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahneledi. İlk oyunun gelirinin, İZSİAD'ın sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacağı belirtildi. İşkadınlarından oluşan tiyatro topluluğunun, daha sonra da hiçbir ücret almadan TÜRKONFED çatısı altındaki sanayici ve işadamları derneklerinin (SİAD) sosyal sorumluluk projelerine gelir sağlamak amacıyla farklı kentlerde sahne alacağı belirtildi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı Mukaddes Çelik, “Oyuncuların yarısı iş kadını, yarısı da üyelerimizin eşleri ve kızları. Zamandan, ailelerimizden fedakârlık ederek projeyi bugüne getirdik" dedi. 

Yönetmen Fatih Altın ise, 1980'li yıllardaki kuşak çatışmasını ve farklılıkları mizahi dille anlatan Turgut Özakman'ın "Ah şu Gençler" adlı oyununu modernize ederek, farklı bir bakış açısıyla "Laftan İbaret" olarak sahneye koyduklarını söyledi. 

Güzel bir iş başarıldığını söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Olayın sanatsal boyutu tabii ki amatörce ama amacı çok önemli. Sanatı, sosyal sorumlulukla birleştirip, güzel ve faydalı işler için kaynak yaratacaklar. İzmir'den tüm ülkemize sanat ve barış adına seslenecekler. Hem İZSİAD olarak, hem de Yönetim Kurulu'nda bulunduğum TÜRKKONFED olarak sonuna kadar onları destekleyeceğiz. Diğer illerdeki SİAD'lardan şimdiden talepler var" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.