Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşgalin böylesine de pes!

İşgalin böylesine de pes!

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi, İzmir’in de vitrini olan Alsancak semtinde yaşanan kaldırım işgalleri vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Son günlerde İzmir’in en pahalı bölgesinde gecekonduları aratmayan manzaralar yaşanmaya başlarken,cadde üzerindeki bazı işletmeler yaya yollarını adeta restorana çevirirdi. Yaşanan durum vatandaşları çileden çıkartırken, zabıta ekiplerinin ise konuyla ilgili yeni bir operasyon hazırlığında olduğu öğrenildi. İzmir'in göbeğinde kaldırımlarda restoran oldu

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 16:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent merkezinde yer alan restoran, kafeterya, bar ve çeşitli işletmelerin yol açtığı kaldırım işgalleri Alsancak’ta “Bu kadarına da pes” dedirten manzaraları da beraberinde getirdi. Mustafa Bey Caddesi üzerinde denetim eksikliğini fırsat bilen bazı işletmeler kaldırımlara attıkları masa ve sandalyeler ile yollara kadar taşarken, bazıları ise yaya yollarını tamamen zapt etti. Apartman sahanlıkları ve işletmelere ayrılan çekme mesafelerini sonuna kadar kullanan restoran ve kafeterya işletmecileri, kaldırımların neredeyse tamamına çektikleri sundurmalar ve işletmelere ait masa sandalyeler ile yaya yollarını kullanıma kapattı.
 

 
KALDIRIMLARIN YARISI YOK!
İzmirlilere adeta eziyet çektiren ve kamuya ait yaya yollarının işgal ederek vatandaşlara zor anlar yaşatan söz konusu işletmelerin hukuksuz kaldırım işgalleri ve yaşanan manzara tüm çıplaklığı ile objektiflere yansıdı. Alsancak’ta yürümekte güçlük çeken yayalar kılı kırk yararken, vatandaşlar ise yaşanan sıkıntıdan dolayı belediyeyi suçladı.
 
ÇİFTE STANDART TEPKİSİ

Yaşadıkları çileyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta birimlerine aktaran çevre sakinleri, işletmelerden aldıkları “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bizim tanıdığımız” yanıtı karşısında şoka uğradıklarını ve çeşitli tehditler aldıklarını belirterek yaşanan duruma çare bulunmasını istedi.


 
HALK ŞİKAYETÇİ OLDU
Kafeterya ve restoranların yarattığı kaldırım işgali ve görüntü kirliliği karşısında belediyeye resmi yoldan müracaat ettiklerini ve şikayetlerini dile getirdiklerini aktaran çevre sakinleri ise, söz konusu problemin giderilmesi için yerel yönetimi göreve çağırdı. Halka ait ortak kullanım alanlarının hukuksuz şekilde kullanıldığını ve yaya yollarının işgal edildiğini belirten vatandaşlar, belediyenin gereken önlemleri alarak cezai yaptırım uygulamasını şart olduğunu, aksi takdirde işgallerinin önüne geçilemeyeceğini de söyledi.


 
GEÇTİĞİMİZ AYLARDA BELEDİYE EKİPLERİNCE KALDIRILMIŞTI

Konu hakkında şikayetleri incelediklerini ve denetimlerin sıklaştırılacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, kaldırım işgalleri karşısında gereken cezai yaptırımların uygulandığını dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda cadde üzerindeki tüm restoranlara ait tente, sundurma, eklentiler ve masaların zabıta ekiplerince kaldırılarak işletmelere ceza kesildiğini aktaran yetkililer, söz konusu iş yerleriyle ilgili olarak yeniden yaptırım uygulanacağını duyurudu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.