Dolar 32,5744
%0.11
Euro 34,9831
%0.44
Altın 2.432,590
%0.39
Bist-100 9.754,00
%0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçilerden sloganlı mesaj: “Başkan şaşırma,sabrımızı taşırma“

İşçilerden sloganlı mesaj: “Başkan şaşırma,sabrımızı taşırma“

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz haftalarda tıkanan toplu iş sözleşmeleri sebebi ile grev eylem kararını askıya çıkartan İZENERJİ ve İZELMAN şirketi çalışanları adım adım greve gidiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak yeniden eylem yapan emekçiler, 20’inci günü geride kalan eylemlerinde süreç sonuna kadar somut adım atılmadığı takdirde greve çıkacaklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 17:32
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan ve İZENERJİ ile İZELMAN’da çalışan yaklaşık 10 bin çalışanın alacağı ücret artışlarını belirleyecek olan toplu iş sözleşmelerinin belirsizliği sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önünde gerçekleşen eylemlere bugün de devam eden yaklaşık bin kadar sendikalı emekçi, oturma eylemi yaparak belediyenin izlediği tutumu protesto etti. Konak Pier önünden belediyeye yürüyen yaklaşık bin kadar emekçi, belediye binası önünde pankartlar açtı.”Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atan kalabalık adına söz alan sendika yöneticileri bir basın açıklaması yaptı.

“RAKAMLAR YETERSİZ, YENİ ADIMLAR İSTİYORUZ”

Sendika adına söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan personeli temsil eden Genel-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmelerinde gelinen noktayı özetleyerek “Bu daha başlangıç her şey yeniden başlıyor. Grev eylem kararını askıya çıkartalı 20 gün oldu ve toplam 60 gün içerisinde anlaşma sağlanamazsa resmen greve başlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZENERJİ’ye sunulan yüzde 8 ve İZELMAN’a kademeli olarak yüzde 6,8 ve 10’luk tekliflerin üzerinde yeni bir yaklaşım, yeni bir teklif sunulmamıştır. Günümüz koşullarında sunulan bu teklifler yaşamın gerçekliği ile örtüşmemektedir” diye konuştu.



DİĞER BELEDİYELERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Genel-İş 1, 2 ve 3 No’lu şubeler olarak toplam 10 bin üyenin daha adil ve daha insanca yaşayabileceği bir ücret talep ettiğini yineleyen Memiş Sarı, “Biz önerilerimizin kabul görmesi ve masa başında iş barışının sağlanmasından yanayız” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında Aliağa, Konak, Karabağlar ve Çiğli ilçelerinde tamamlanan toplu sözleşmeleri örnek gösteren Sarı, mevcut sözleşmenin rakamları itibarı ile kabul edilebilir olmadığını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni somut adımlar atmaya çağıran Sarı, “diğer belediyelerde yüzde 17 ile ve yüzde 25’ler ile birten sözleşmeler imzalandı. Bunlarla karşılaştırıldığında bize önerilen yüzde 6 ve yüzde 10 düzeyinde rakamlar kabul edilebilir değildir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Başkan Sarı, “Adım adım grev uygulamasına doğru giderken yıllardır hizmet vermiş olduğumuz ve vermeye devam edeceğimiz İzmir halkının mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi yetkililerini toplu iş sözleşmelerinin bitirilmesi ve iş barışının sağlanması için adım atmaya çağırıyoruz. Toplu iş sözleşmesinin herkesin mutlu olacağı şekilde bitirilmesi herkesin çıkarınadır” diyerek sözlerini tamamladı.

OTURMA EYLEMİ İLE SON BULDU

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın ardından söz alan Şube Temsilcileri Fikret Ocak ve Taner Şanlı, insanca yaşayacak ücret talebini yinelerken, haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceklerini de söyledi. Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapan emekçilerin protestosu olaysız şekilde son buldu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.