Dolar 32,5616
%0.27
Euro 34,6831
%-0.14
Altın 2.504,470
%0.8
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçiler CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal etti

İşçiler CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı işgal etti

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda zincirli eylem

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 23:05
Sarıyer Belediyesi işçileri işten çıkarıldıklarını iddia ederk CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının giriş kapısını zincirle kapattı. İşçiler, talepleri yerine gelene kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti.
Sarıyer Belediyesi tarafından işten çıkartıldığı öne sürülen 16 işçisi, belediyeden ve taşeron şirketten tazminat haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. İşçiler, belediye yetkilileri tarafından imzalanan tutanağa rağmen tazminatlarının verilmemesine tepki olarak CHP İstanbul İl Binası’nı işgal ederek kapılara zincir vurdu.

CHP İl Başkanı Murat Karayalçın toplantıdayken bina ana kapısına zincir vuran işçiler, binaya 'Bu bina Sarıyer Belediye işçileri tarafından işgal edilmiştir' ve 'İşçiler üzerindeki baskılar kalksın, tazminatlar ödensin' yazılı pankart astı. Tazminat ve sosyal haklarını alana kadar zinciri açmayacaklarını belirten işçiler, kapı önünde bir süre slogan attıktan sonra zincirleri çözerek personelin dışarıya çıkmasına izin verdi.

İşten çıkarıldığını söyleyen bir işçi, “Bizi işten çıkarttılar. Hakkımızı aramak için böyle bir şeye başvurduk. Kimse bizimle gelip de muhatap dahi olmadı. İmzaların hepsi daha önceden atılmıştı. Diyecek başka bir şeyimiz yok” dedi. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.