Dolar 32,5013
%0.17
Euro 34,7577
%0.11
Altın 2.490,230
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşaret diliyle İstiklal Marşı

İşaret diliyle İstiklal Marşı

Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Kulübü'nün düzenlediği 'İşaret Dili Eğitimi Projesi', İİBF B Grubu Amfisindeki sertifika töreniyle tamamlandı. Örenciler finalde İstiklal Marşı'nı işaret diliyle söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 11:32
Engellilere yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayat geçirilen projeye, yüz seksen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi katıldı. Eğitimlerini, Buca Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Kursu Eğitmenleri Nurdan Aktosun, ve Ezgi Markoç'dan alan öğrencilere, sertifikalarını Maliye Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Tandırcıoğlu verdi. Öğrencilere verilen eğitimle; işitme engellilerle aralarında bir bağ oluşturmak, meslek hayatlarında işitme engellilerle karşılaştıklarında işlemlerinin yapılabilmesi için tercümanlık yapabilmek, işitme engellilerle sosyal paylaşımlarını arttırmak ve farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Eğitim sonunda sertifika alan öğrenciler; işitme engelliler ile aramızdaki tek farkın ses olduğunu vurgulayarak, bu engelin işaret diliyle aşılabileceğini belirtti. Sertifika töreni kurs alanların işaret diliyleİstiklal Marşı'nı söylemesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.