Dolar 32,5352
%-0.04
Euro 34,8085
%-0.16
Altın 2.440,100
%0.41
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş başvuruları artınca Arslan'dan ilginç çözüm

İş başvuruları artınca Arslan'dan ilginç çözüm

İzmir'de işsizlik oranının yüksek olduğu ilçelerden Çiğli'de vatandaşlar "son çare" olarak belediyeye akın etti. Yaklaşık bin işçinin görev yaptığı ilçe belediyesinde çalışmak isteyenlerin sayısı ise mevcut personelin onlarca katına ulaştı. İşsizler belediyeye akın edince

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 14:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İşsiz vatandaşlara ekmek kapısı olan ve yürüttüğü çeşitli projeler ile gençlere özel sektörde istihdam imkanları yaratan Çiğli Belediyesi'nde ülkedeki acı tablo belediyenin koridorlarına kadar yansıdı. Başkan Hasan Arslan gelen yoğun talepler sonrasında çareyi her ay yaklaşık 600 kişinin iş müracaatında bulunduğu ilçe belediyesinin hizmet binasına afişler asmakta buldu.
 
 
İŞÇİDEN FAZLA İŞSİZ VAR!
750 sözleşmeli işçinin görev yaptığı Çiğli Belediyesi'nde her ay 600'e yakın vatandaş belediyede işe girebilmek için idareye müracaat ediyor. Sadece geçtiğimiz yıl 7 bine yakın iş başvurusunun geldiği ilçe belediyesinde, vatandaşların yoğun talebi karşısında çaresiz kalan belediye yönetimi hizmet binasının dört bir yanına astığı afişlerle duyuru yapmaya başladı. İzmir'de işsizliğin başı çektiği ilçelerden Çiğli'de yaşanan durum ülkenin ekonomik tablosuna ve işsizlik çilesini de gözler önüne sererken, vatandaşlar ise tüm duyurulara karşın umutlarını belediyede aramaya devam ediyor.
 
ARSLAN: HER GÜN 20 KİŞİ İŞ İÇİN BİZE GELİYOR
Astıkları tüm ilanlara karşın Çiğli sakinlerinin iş talepleriyle hizmet binasına akın ettiklerini açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Belediyemize inanılmaz derecede başvuru ve talep geliyor. İdare olarak durumumuz, kadro sayımız, ekonomik durumumuz belli. Yasalar ve mevcut yönetmelikler çerçevesinde ihtiyacımız dahilinde personel çalıştırıyoruz. Keşke imkanımız olsaydı da daha fazla kişiye yardımcı olabilseydik. Her gün en az 15-20 vatandaşımız daha belediyemize iş başvurusunda bulunuyor. Bütün müdürlüklerimizde binlerce CV, başvuru formu, dosya yığılmış durumda. Ülkenin hali ortada, vatandaşlar da haklı... Elimizden geldiğince halkın sorunlarına yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bu yaraya merhem olacak çözümler üzerinde çalışıyoruz. İşsiz gençlerimiz ve işverenleri buluşturmak amacıyla istihdam köprüsü olduğumuz bir çalışma yürütüyoruz. Her Çarşamba günü belediyemiz bünyesinde düzenlediğimiz etkinlik sayesinde işsiz vatandaşlarımız özel sektörde çalışma fırsatı yakalıyor. Bu sayede bugüne dek bin 600 kişiye özel sektörde iş bulduk" diye konuştu.
 
KAHVEDE LAFINI DUYAN BELEDİYEYE KOŞUYOR!
İlçede yaşayan vatandaşlardan bazıları ise, mahalle kahveleri ve çeşitli mekanlarda belediyenin işçi alacağına dair söylentiler dolaştığını, şanslarını denemek amacıyla belediyeye koştuklarını dile getirdi. Kahvelerde sık sık "Belediye işçi alacak" şeklinde dedikodular çıktığını aktaran Çiğli sakinleri, "İşsiz gençlerimiz ne yazık ki son bir umutla fısıltı gazetesine inanıyor. Ancak belediyeye gittiklerinde ise hayal kırıklığına uğruyorlar" diyerek yaşanan durumu tarif etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.