Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İran'dan Erdoğan'a sert yanıt

İran'dan Erdoğan'a sert yanıt

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiri

  • Ege Postası
  • 27.03.2015 - 17:18
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran’ın bölgedeki tutumunu eleştiren ifadelerine İran’ın tepkisi sert oldu.

İran ve P5+1 ülkeleri arasında Tahran’ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini değerlendirdi.

İran devlet televizyonunun haberine göre; Zarif, “Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur” diye konuştu.

İranlı bakan, “Türkiye’yle değişik alanlardaki stratejik ilişkilerimize büyük önem verip saygı duymaktayız. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması için hareket etmeli” dedi.

Zarif, “İran, Yemen’in toprak bütünlüğünün sağlanması ve bu ülkeye istikrar ve güvenliğin dönmesi için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli guruplar arasındaki diyalogu kolaylaştırabilir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: İRAN BÖLGEYİ DOMİNE ETME GAYRETİ İÇİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında, İran'ın Yemen'deki olaylara ilişkin tepkisi için şu sözleri sarf etmişti: 

"Bugüne kadar bölgede olan gelişmeler, Yemen'de olan gelişmeler tahammül sınırlarını zorlamaya başlamıştır. İran'ın açıklaması doğaldır. Şu ana kadar Irak'ta, Suriye'deki gelişmelerde de kendisini göstermiştir. Burada İran bölgeyi kendine domine etmenin gayreti içerisindedir. Buna müsade edilebilir m? Bu bölgede birçok ülkeyi bizi de Körfez ülkelerini de hepsini rahatsız etmeye başlamıştır. İran'ın bu bakışının değişmesi lazım. Yemen'den kuvveti gücü neyi varsa çekmesi lazım. Aynı şekilde Suriye'den, Irak'tan çekmesi lazım. Bu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyması gerekir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.