Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnsanlık ölmemiş derdirten görüntüler

İnsanlık ölmemiş derdirten görüntüler

İZMİR’in Basmane semtindeki Dünya Ticaret Merkezi’nin temel çukurundaki sazlıklar arasında beslenmeye çalışırken boğazına naylon poşet takılan balıkçıl kuşunu kurtarmak için yapılan tüm çabalar yetersiz kaldı. Bataklık haline gelen sazlıkta balıkçıla bir türlü ulaşamayan ekipler, kuşu kaderiyle başbaşa bıraktı.

  • Ege Postası
  • 17.04.2014 - 11:09
İZMİR - Yıllardır kazılı halde duran Dünya Ticaret Merkezi temel çukurunda biriken suda balık ve kurtçukların yaşaması nedeniyle yaban ördekleri ve balıkçıl türü kuşlar zaman zaman burada besleniyor. Yine çukura beslenmeye gelen kuşlardan balıkçılın boğazına naylon parçası takıldı. Dev çukurda, zor durumdaki balıkçılı gören görevliler, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen AKS 110 kurtarma ekipleri, bellerine bağadıkları halatlarl, yaklaşık 25 metre yükseklikteki duvardan yağur suyu dolu çukura indi. Getirilen kurtarma botu ile çukurun içindeki sazlıkları yararak çaresiz kuşa uzanmaya çalışan ekipler, zeminin bataklık olmasından dolayı bunu başaramadı. Yaklaşık bir saat süren kurtarma operasyonu, çevredeki binalardaki işyerlerinde bulunanlar tarafından da heyecanla izledi. Tüm çabalara rağmen, boğazına naylon parçası takılan ve uçamayan kuşa ulaşılamadı. Balıkçıl, kaderine terk edildi.



Dünya Ticaret Merkezi’nin yapılması için yeniden umut doğunca temel çukuruna dolan yağmur suları önceki gün tahliye edilmeye başlanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.