Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnşaattaki kaza hayatını kurtardı

İnşaattaki kaza hayatını kurtardı

​İnşaata düşünce tedbir amacıyla tomografisi çekilen küçük Eren’in beyninde milyonlarca larva bulunan kist tespit edildi, ameliyatla çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 11:28
Duyanları hayrete düşüren olay İzmir’de yaşandı. Kaza sonucu başını taşa vuran 3 yaşındaki çocuğun beyninde içinde milyonlarca lavra bulunan kist tespit edildi. Hemen ameliyata alınan çocuğun hayatı kurtarıldı.
 
Her şey Hamza ve Gülşah Filiz çiftinin minik oğlu Eren’in, evlerinin inşaatında düşerek başını taşa vurmasıyla ortaya çıktı. Ailesi Eren’i önce Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada çocuğun “başında çatlak olduğu” söylendi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Eren için doktorlar beyin tomog- rafisi istediğinde küçük çocuğun beyninde milyonda bir görülen kitle fark edildi.
 
SON DERECE TEHLİKELİ
 

Sokak köpeklerinin yaydığı kist ‘hidatik’ adı verilen son derece tehlikeli bir hastalıkla karşı karşıya olan Eren acilen ameliyata alındı ve beyninden bir tenis topu büyüklüğündeki kitle çıkarıldı. Ameliyat edilmese Eren’in yaşama şansı olmadığını tesadüfen öğrenen aile şimdi Eren’in sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.
 
7 SANTiM ÇAPINDA TÜMÖR
 
Eren’in ameliyatı hakkında bilgi veren Beyin Cerrahı Opr. Dr. Sami Bardakçı, zor biroperasyondan başarıyla çıktıklarını belirtti. Bardakçı, “Kitle patlasa çocuğu kaybetme riski vardı. Çünkü içinde milyonlarca larva dediğimiz yumurta var. Ameliyat olmasaydı da yaşama şansı yoktu. Beyninden 7 santim çapında top gibi kist çıkardık. Bir yıl ilaç tedavisi sürecek” diye konuştu.
 
AŞISIZ SOKAK KÖPEKLERiNE DiKKAT
 
Dr. Sami Bardakçı, sokak köpeklerinin yaydığı bu ölümcül hastalık konusunda aileleri uyararak şöyle konuştu: “Kist hidatik, parazitel bir hastalık. Genellikle başıboş ve aşısız hay-vanların dış-kılarının top-rağa karışıp solunum yoluyla akciğere ve karaciğere gitmesi sonucu meydana gelir. Çok nadir beyin ve omurilikte de yerleşebiliyor. Önemli bir sağlık sorunu. Sokak köpeklerinin aşılarının mutlaka yapılması gerek.” (Bugün)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.