Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnciraltı planı ve 'Körfez Geçişi'ni bekliyorlar

İnciraltı planı ve 'Körfez Geçişi'ni bekliyorlar

İnciraltı 2. Nesil Platformu, İnciraltı planları ve Körfez Geçişi Projesi'ni dört gözle bekliyor. Plaftorm Başkanı Tayfun Karabulut, planlama sürecinin tamamlanacağı, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde ilk kazmanın vurulacağı tarihin müjdeleneceği günün İzmir'in düğün günü olacağını söyledi. İnciraltı planı ve 'Körfez Geçişi'ni bekliyorlar

  • Ege Postası
  • 11.08.2017 - 12:32

İzmir'de yıllardır tartışmalara neden olan, açılan davalarla iptal edilen İnciraltı planlarının tamamlanmasını bekleyen bölgedeki arazi sahip ve hissederlarının kurduğu İnciraltı 2. Nesil Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de hayata geçmesini istiyor. Projenin yapımına olanak sağlayacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) ve Doğa Derneği ile Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'nin (TMMOB) iptal davasından çıkacak sonucun da beklendiği süreçte açıklama yapan Platform Başkanı Tayfun Karabulut, planlamanın tamamlanmasını, Körfez Geçiş Projesi'nin de ihalesinin yapılmasını beklediklerini söyledi. Karabulut, planlamanın tamamlanacağı, Körfez Geçiş Projesinde ihale tarihinin açıklanacağı ve ilk kazmanın müjdeleneceği günün İzmir'in düğün günü olacağını belirtti. Karabulut, kendisi ve Platform yöneticilerinin davul çaldığı fotoğrafla, İnciraltı ve proje görselleriyle montajlayarak düğün günü mizanseni oluşturdukları bir fotoğrafı da basın mensuplarına verdi.

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile başlayan planlama süreci devam ediyor. Bugüne kadar Hükümetin  verdiği her sözü yerine getirmesine güvenerek, ata topraklarını satmayan hak sahiplerinin biraz daha sabırla beklemeleri gerekir. İnciraltı planlama süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahipleri ile şeffaf bir diyalog içerisinde yürütülüyor. Kent Ormanı karşısı, 5 milyon metrekare topraklarımızda sağlık turizmi odaklı planlamalar ve gökdelen imarı olmayan çevreci planlamalar yapılacaktır. Bizler de dedelerimizden aldığımız emaneti şehrimize doğru bir şekilde teslim etmiş olacağız. Bu sayede İzmir ulaşımda ve ekonomide devrim yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu da büyük bir istekle, planlama sürecini destekleyerek süreci yakinen takip etmektedir.  İnciraltı’nın İzmir ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması için AK Parti İzmir Milletvekili sayın Mahmut Atilla Kaya, çözüm için bizlerle istişarelerde bulunuyor. Gayretlerinden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

"ŞEHRİN GERDANLIĞI OLACAK"

İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin, İzmir için önemli olduğunu belirten Karabulut, "Körfez Geçişi için, ‘hiç yapılmasın’ demek şehrin ilerlemesine engel olmaktır. Körfez geçişi üzerinde araçlar ve yapılacak olan demiryolu hattı ile şehrin tramvay projesine entegre olacak ve bu sayede şehri gerdanlık gibi dolaşmasını sağlayacaktır. Geçen günlerde yapılan tartışmalardaki ‘kuşların zarar göreceği’ düşüncesine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı detaylı açıklama ile nokta koymuştur. Yapılan açıklamalar ile ‘suyun akış yönünün değişeceği, körfeze zarar getireceği ve flamingoların üreme ve beslenme  alanlarının etkileneceği düşünceleri’ çürütülmüştür. Eğer Körfez Geçişi yapılmazsa şehrin içerisinde yaşayan kuşlar değil ama biz insanlar zarar göreceğiz" diye konuştu.

"İNCİRALTI PLANLANMASI YEŞİL ALANLARI VE İSTİHDAMI ARTTIRACAK"

9 Eylül 2017 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından temel atılmasını umduklarını ifade eden Karabulut, "İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı, çevreci planlanması ve Körfez Geçişi’nin hayata geçmesi ile şehrimiz, turist sayısında ve istihdamda ciddi artışı yakalayacak, işsizliği yüzde 5 aşağıya çekecektir. Şehrimize 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alanlar kazandırılacaktır. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak; İzmir Milletvekillerimizi, AK Parti, CHP, MHP İl ve İlçe Başkanlıklarına, 45 İzmirli sivil toplum örgütüne, meslek odalarına ve İzmir’deki basın temsilciliklerine ziyaretler gerçekleştirdik, gösterdikleri ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Yaptığımız görüşmelerde gördük ki İzmir, İnciraltı’nın planlanmasını istiyor. Artık İzmir’de 40 yıllık sorunlar kenetlenerek aşılıyor. İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın İnciraltı Planları ve Körfez Geçişi müjdelerini, sadece bizler değil, 4 milyon İzmirli sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik iki ayrı dava birden açıldı. Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Doğa Derneği ve 85 kişi birlikte, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) ise ayrı bir davayla projenin yapılabilir olmadığı, imar planlarında yer almadığı, körfezi kirleteceği, sulak ve doğa alanlarına zarar vereceği gerekçeleriyle ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptalini istedi. Dava devam ediyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.