Dolar 32,5610
%0.15
Euro 34,9009
%0.68
Altın 2.432,800
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce İzmir’den Lideri eleştirdi: Aramızdaki fark...

İnce İzmir’den Lideri eleştirdi: Aramızdaki fark...

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, partisinin İzmir il başkanlığı ziyaretinde yine hedefine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu koydu.İnce, Kılıçdaroğlu’yla aralarındaki en büyük farkın ortaya koydukları iddia olduğunu ifade etti, “ Ben iktidar vaat ediyorum o şerefli ikinciliğe razı” dedi.İzmir’den oy kullanma hakkına sahip 66 delegeye seslenen İnce, “Eşinize komşunuza bakkalınıza sorun. Onlar size kimi öneriyorsa vicdanınızla birlikte karar verin. Eminim ki gönüllerde ben varım. 66’sının da desteğini bekliyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.08.2014 - 12:19
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkan Adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş’la birlikte il binasına gelen İnce’yi, İl Başkanı Ali Engin’in Ankara’da olması nedeniyle Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, İl Sekreteri Sevda Kılıç ile  il yöneticileri karşıladı.


KİMLER VARDI'
CHP YDK üyesi Ülkü Caner, Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karaburun eski Belediye Başkanı Serdar Yasa, Ödemiş eski ilçe başkanı Hikmet Güriş,Gaziemir eski ilçe başkanı Yüksel Demirsoy, Kiraz eski İlçe Başkanı Pilot Zeybek, İl eski genel sekreteri Zikri Dursun, Konak eski ilçe başkanı Uğur Yelekli gibi isimler İnce’nin basın toplantısına katıldı.

ARAMIZDAKİ FARK İDDİAMIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde de bulunan İnce, “ Genel Başkan ‘anlamlı bir oy kaybı olursa bırakırım’ diyor. Haziran 2012’de ise ‘yüzde 40’ı bulamazsam bırakırım’ dedi.  O zaman artış olmazsa bırakırım diyor şimdi çok kaybedersem bırakırım diyor. Ben iktidar vaat ediyorum.Ben iktidar diyorum.Kendisi şerefli ikinciliğe razı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın hocası dese ki ‘ben ikinciliğe razıyım’ kulüp başkanı onu orada tutar mı.. Ben ikinciliğe razı değilim. Genel başkanla aramızdaki fark iddiamız. Onun iddiası yok benim var. O şerefli ikinciliğe razı…O seçmeleri tıpış tıpış sandığa götürmek istiyor ben koşarak götürmek istiyorum” dedi.

BAŞBAKAN OLACAĞIM!
“Cumhurbaşkanı değişti, başbakan değişti, şartlar değişti, ülkede bir tek muhalefet değişmiyor” diyen İnce, uygun şartlar olmasına rağmen yeterli muhalefetin yapılmadığını söyledi. İnce, “İnsanlar borç batağında, tarım çökmüş, dış politika da yalnızız. Şartlar uygun olmasına rağmen ne yazık ki CHP umut olamıyor. CHP’nin el freni çekilmiş. El freni çekildiği için hareket edemiyoruz. Hep birlikte geleceğin tarihini yazacağız. Özeleştiri yapan, geleceğe dair söz söyleye umut veren güven veren yenilikçi bir parti olacağız. Bizim mücadelemizde emek olacak ekmek olacak özgürlük olacak cesaret olacak. Diyarbakır’a gidip farklı konuşup İzmir’de farklı konuşmayacağız. Söylemimiz eylemimiz aynı olacak.Türkiye’de demokrasi deyip partide demokrasiyi yok etmeyeceğiz. Başarı için büyük hayaller kurmalıyız.İkincilikle yetinmemeliyiz.  11 yaşındayken milletvekili olacağımı söyledim.Bilim insanları doğruyu bulduğu anda söyler siyasetçi zamanı geldiğinde. Bu ülkeye Başbakan olacağım.Kasımpaşalı diktatörden mi korkacağız. Cesur olacağız, Ali İsmail gibi, Berkin Elvan gibi, Abdullah Cömert gibi..Hak arayanları gençlerimizi sopayla döverek öldürenlerden hesap soracağız”dedi.



TÜM SEÇİMLERDE ÖNSEÇİM OLACAK
Konuşmasının devamında partililere seslenen İnce, “ CHP’nin iktidarını hep birlikte kuracağız. Hiç şüpheniz olmasın. Fabrikalardan dumanlar yükselecek, topraktan bereket fışkıracak sporcular yarışacak, kadınlarımızın yüzü gülecek, gençlerimiz geleceğe umutla bakacak. Hiç yalan söylemeyeceğim. Alevilerin haklarını Rize’de anlatacağım. Bir yerde özgürlük söylenecekse orada sol vardır. Ben CHP’ye solculuğunu devrimciliğini yeniden hatırlatacağım. Bir birey bir istek bir toplumsal talebi kimin yaptığına bakmayacağım. Doğulu mu istedi batılı mı istedi diye bakmayacağım. Talebin insancılığına, hukuka uygun olup olmadığına bakacağım. CHP çağdaş örgütçü bir parti olacak. Genel başkanlığımda size söz veriyorum. Başarısızlığın arkasına saklanmayacağım. Bütün seçimlerde üyelerle ön seçim olacak. Yüzde 15 kontenjan var şuan. Ben bunu düşüreceğim yüzde 5’e…Üst üste partiyi iki seçimden birinde birinci parti yapamayan koltukta duramayacak. Tüzüğe bu maddeye koyacağız. İstifaya gerek kalmayacak. Tüzük zaten düşürecek. Ben bu partiyi iktidar partisi yapacağım.Meydanlara çıkacağım. Önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’o indireceğim”dedi. İnce, Kürt sorunu,  sol birikimle ve  gezi ruhuyla çözeceğini ifade ederken, üyelerle genel başkanlık seçimi yapılsaydı yüzde 80 oy alacağını iddia etti.

66’SININ DA DESTEĞİNİ BEKLİYORUM
Basın mensuplarının 66 kurultay delegesi olan İzmir’den nasıl bir destek bekliyorsunuz sorusuna, İnce şu yanıtı verdi; “Eşinize komşunuza bakkalınıza sorun. Onlar size kimi öneriyorsa vicdanınızla birlikte karar verin. Eminim ki gönüllerde ben varım. 66’ının 66’sının da desteğini bekliyorum. İmza vermekle oy vermek aynı şey değil. Genel merkez baskıyla imza topluyor. Mecburum imza veriyorum diyenler var. İzmirli delegelerin sokağın sesini sandığa yansıtacağına inanıyorum”

AŞLIK’A YANIT!
İnce, "CHP'nin başına uzun adamı getirin" sözlerine, Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın Twitter’dan "Marifet boyda olmuş olsaydı zürafa hayvanlar aleminin kralı olurdu" diye gönderme yapmasının sorulması üzerine, “ Adama böyle pas veririz. Kendisine teşekkür ediyorum. Boyla zürafayı karşılaştırıyorsa Erdoğan benden daha uzun ona Zürafa demiş oluyor. Ben Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na incitecek bir şey demedim. Ben Erdoğan’ın boy sop tartışması yapmasına dikkat çektim” dedi.

EREL: BAŞARILAR DİLERİZ
Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erel ise, “  CHP girdiği her kurultaydan büyüyerek güçlenerek çıkma iddiasında olan bir partidir. CHP’de demokratik bir yarışı ve bu yarışın koşullarını sağlamak her kademedeki yöneticinin görevidir. İnce’ye çıktığı yarışta başarılar dileriz” dedi.
 
Basın toplantısına katılan YDK Üyesi Ülkü Caner, katılmasının destek olarak açıklanmaması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.