Dolar 32,5746
%0.11
Euro 35,0131
%0.53
Altın 2.431,880
%0.36
Bist-100 9.772,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmzacılarda sevinç

İmzacılarda sevinç

Olağanüstü kongre için imza krizinin yaşandığı CHP Buca'da, Genel Merkez yeter sayı çıkmazına yönelik noktayı koydu. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, kongre için karar yeter sayısının, ölenler, çift parti üyeliğinden düşenler ve istifa edenler düşüldükten sonra hesaplanacağını İl Başkanı Ali Engin'e bildirdi.Yaşanan gelişme Buca Değişim Grubu’nda sevinçle karşılandı. Buca Değişim Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İl Başkanımız Ali Engin beyin krizi çözmek adına adım atmasını bekliyoruz” denildi.

  • Ege Postası
  • 20.09.2014 - 16:19
EGEPOSTASI/ HABER SERVİSİ - İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu,  400 olan delege sayısının süreç içerisinde çift parti üyelikleri, ölümler ve istifalar neticesinde 374'e düştüğünü  bu nedenle, topladıkları 193 imzanın olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olduğunu iddia etmişti. İlçe başkanı Bektaş Gül ise 400 delege üzerinden değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etmişti.

TEZCAN ENGİN'İ ARADI!
Yeter imza çıkmazına yönelik gün içinde flaş bir gelişme yaşandı.Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’den bu konuda görüş alacaklarını açıklayan İl Başkanı Ali Engin’i gün içinde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan arayarak konu hakkında bilgi verdi. Tezcan, Engin’e olağanüstü kongre için gereken yeter imza sayısının ölenler, ayrılanlar ve istifa edenler çıktıktan sonra oluşan son listenin yarısından bir fazla olduğunu bildirdi. Engin'de gelişmeyi Buca Değişim Grubu'na ve ilçe başkanlığına aktardı.  

Böylece, 400 delege üzerinden değil, ayrılanlar çıktıktan sonra ortaya çıkan 374 rakamının yarısından bir fazlası olan 187 rakamı dikkate alınacak. İmzacıların topladığı 193 imza olağanüstü ilçe kongresi için yeterli olacak.


Yaşanan gelişme,Cumhuriyet Halk Partisi Buca Değişim Grubu’nda sevinç yarattı. Değişim grubu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Şöyle ki, sayın il başkanımız, olağanüstü kongre yeter sayısı ile ilgili olarak genel merkez Hukuk İşleri ve Seçimden sorumlu genel başkan yardımcısından bilgi aldığını, kongre için karar yeter sayısının ölenler, çift parti üyeliğinden düşenler ve istifa edenler düşüldükten sonra hesaplanacağını kamuoyuna açıklamıştır. Bizler de zaten ilk günden beri bu durum üzerinden karar alınmasını söylüyorduk. Böylelikle bizim haklı olduğumuz partimizin en yüksek karar organı genel merkez ve il başkanı tarafından da doğrulanmıştır.

Şimdi bizler, sayın il başkanımız Ali Engin beyin bu krizi çözme adına bir adım daha atıp bizlere hafta başında çağrı yapıp topladığımız noter onaylı 193 imzayı teslim alarak olağanüstü kongre ile ilgili gerekli kararları alacağına gönülden inanıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.