Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“İlle de hizmet olsun” dedi, CHP’ye geçti: Rozeti Kılıçdaroğlu takacak!

“İlle de hizmet olsun” dedi, CHP’ye geçti: Rozeti Kılıçdaroğlu takacak!

Konak Belediyesi’nde AK Parti’nin yedek listesinden meclis üyeliğine gelen, ancak Bank Asya eylemlerine verdiği destek yüzünden partiden ihracı istenen Ali Yangır resmen CHP’li oldu. Meclise geldiği ilk oturumda istifasını açıklayan ve bağımsızlığını ilan eden Yenişehir Eski Mahalle Muhtarı Yangır, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törende parti rozeti takacağını duyurarak, 12 yılını verdiği AK Parti’ye ise “Hakkımı helal etmiyorum” sözleri ile seslendi. "İlle de hizmet olsun" dedi CHP'ye geçti

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 10:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Konak Belediyesi’nde AK Partili meclis üyesi Ertuğrul Doğuç’un istifasının ardından yedek listeden meclise giren Yenişehir Mahalle Muhtarı Ali Yangır, Bank Asya krizinin ardından CHP’nin yolunu tuttu. AK Parti hükümetini eleştiren söylemleri sonrasında dikkatleri üzerine çeken ve partisi tarafından ihraç istemiyle disipline sevk edilen Yangır, istifasından kısa süre sonra beklenen kararını hayata geçirdi. Roman vatandaşları temsilen meclise giren Yangır, eylemler sürecinde taşıdığı “İlle de hizmet olsun” pankartını hatırlatarak bundan sonra bizleri gerçekten sahiplenen CHP’deyim dedi ve zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
 
 
“İLLE DE HİZMET OLSUN” KRİZİNDE SON PERDE: FLAŞ TRANSFER
İki dönemdir meclis üyeliği yapan AK Parti’li Ertuğrul Doguç’un siyaseti bırakmasıyla boşalan koltuğa gelen ve meclise giren Ali Yangır’ın istifası ile patlak veren krizde ilginç bir gelişme daha yaşandı. Hükümet tarafından yürütülen operasyonlar sonrasında TMSF’nin el koyduğu Bank Asya’da gerçekleşen davullu zurnalı eylemlerde yer alan ve hükümeti hedef alan açıklamalarda bulunan Yangır’ın bu tutumu partisinin ilçe teşkilatını karıştırırken, istifasının ardından merakla beklenen transfer de gerçekleşti.
 
ÖNCE BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ, SONRA CHP’YE GEÇTİ
AK Parti’deki flaş istifasının ardından ne yapacağı merakla beklenen bağımsız meclis üyesi Yangır, yeni partisine resmi başvurusunu yaparken, genel merkezden gelecek onayın ardından önümüzdeki ay belediye meclis oturumunda CHP sıralarında yerini alacak. Bir süredir partinin ilçe merkezindeki toplantılara katılan ve CHP’ye katıldığı yönünde dedikodular yükselen Yangır’ın transferi de son gelişmelerle birlikte resmiyet kazandı.
 

“ROMAN AÇILIMI DEDİKLERİ KANDIRMACA…”
Kararı ile ilgili açıklamada bulunan çiçeği burnunda CHP’li meclis üyesi Yangır, “Artık bu hükümetin politikalarını benimsemiyorum. AK Parti artık çizgisinden çıkmıştır. Partide özgür irade diye bir şey kalmadı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı tek adamcılık zihniyetiyle siyaset yapıyor. Bu parti halka, vatandaşa, ezilene, yoksula sırtını dönmüştür. AK Parti artık toplumu zıtlaştırıcı, kutuplaştırıcı, kavgacı politikalar ile halka zulüm ve baskı uyguluyor. Benim Konak’ta yıllardır gezmediğim mahalle, sokak kalmadı. Roman mahallelerinin hali içler acısı. Resmen enkaz halinde yaşıyoruz. Toplumdan dışlanmış durumdayız. Acil olarak hizmet ve çözüm bekliyoruz. Bu sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin genelinde böyle. Hükümetin bizlere sunduğu Roman açılımı tamamen bir kandırmacadan ibaretti” diye konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU PARTİ ROZETİ TAKACAK
6 Mayıs tarihinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı toplu katılım töreninde yeni partisinin rozetini yakasına takacağını duyuran Ali Yangır, Roman vatandaşların katılacağı dev bir organizasyon için hazırlıkların sürdüğünü dile getirdi ve “Roman açılımı dedikleri hep salonda kaldı. AK Parti yıllarca Romanları kullandı. Verdikleri vaatleri yerine getirmediler. Kardeşimiz Cemal Bekle’yi vekillik için listeye aldılar, ama yine gerilerde kaldı. Şimdi Başbakan söylüyor, ama bu iş danışmanlık vereceğim demekle olmuyor. 12 senedir neredeydini? Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bizi sahiplenen, Roman vatandaşlara verdiği gerçek değeri gösteren, içimizden, bizlerden gelen taleplere kulak veren Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!”
Konuşmasında flaş ifadelere yer veren Yangır, 12 sene hizmet verdiği AK Parti’ye sert sözlerle yüklenerek şunları kaydetti: “Artık Roman halkının sesi TBMM’de de olacak. CHP’den Özcan Purçu milletvekili olarak meclise girecek. Kendisi bizim için bir onur oldu. bu bir başlangıçtır. Purçu Ankara’da, ben de Konak’ta Romanları temsil edeceğim. Ben onun için de İzmirlilerden destek bekliyorum. AK Parti zorla istifamı isterken, CHP ise bana sahip çıktı. CHP bu anlamda öncülük etmiştir. AK Parti’ye hakkımı helal etmiyorum.”
 
AK PARTİ’NÜN ÜYE SAYISI 10’A DÜŞTÜ
Geçtiğimiz ay katıldığı ilk meclis oturumunda AK Parti’den istifasını açıklayan ve yoluna bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini duyuran Yangır, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli tarafından yedek meclis üye listesine yazılmış ve Roman vatandaşlardan büyük destek görmüştü. Olaylı şekilde TMSF’ye geçen Bank Asya krizinde taşıdığı “İlle de hizmet olsun” pankartı ve hükümete tepki göstermek amacı ile bankada hesap açtırmasıyla dikkatleri üzerine çeken Yenişehir Eski Mahalle Muhtarı Yangır, disiplin işlemi ile istifası istenince partisinin kararına karşı çıkmış ve meclis sıralarında yerini alacağını açıklamıştı. Belediye meclis üyeliği mazbatasını aldıktan sonra istifa eden Yangır’ın bu kararı ile birlikte AK Parti’nin 11 olan meclis üye sayısı da 10’a düşmüştü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.