Dolar 32,3889
%-0.1
Euro 34,6190
%-0.53
Altın 2.387,280
%-1.96
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk raund Romney'in

İlk raund Romney'in

Colorado eyaletinin Denver kentindeki Denver Üniversitesi'nde, Amerikan seçimlerinin geleneği olarak iki başkan adayı açık oturumda bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 04.10.2012 - 09:22
 ANKARA- Obama ve Romney, sahneye güler yüzle gelerek el sıkıştı. Moderatörün soru sormaktan çok, iki adayın karşılıklı "kapışmasına" izin verdiği tartışmada, Obama 42.50 dakika, Romney ise 38.32 dakika konuştu.

Amerikan medyası, Obama'nın "isteksiz ve profesörvari" tavrına karşın, daha "hırslı, atik ve heyecanlı" olması nedeniyle Romney'yi "gecenin kazananı" ilan etti.

Tartışmanın başında biraz gergin olduğu izlenimi veren Obama'nın, ortalara doğru kendine güveni geldi ve daha rahat davranmaya başladı. Ancak, Obama'nın Romney'ye yönelik "aynı klasmanda değiliz" tarzındaki biraz umursamaz tavrına ve çok heyecanlı görünmemesine karşın, Romney'nin hırsla rakibinin üzerine gitmesi ve mümkün olduğunca kendini kanıtlamaya çalışması, Romney'yi "gecenin kazananı" yaptı.

Amerikan medyasındaki yorumlarda Romney, daha heyecanlı ve aktif, Obama ise tutkusuz ve isteksiz bulundu.

CNN'in anketine göre, gecenin sonunda Amerikalıların yüzde 67'si Romney'yi, yüzde 25'i de Obama'yı başarılı buldu.

Geceye beklendiği gibi ekonomi damgasını vururken, Romney bu konularda Obama'yı terletmeye çalıştı.

Obama da Romney'nin "bir liderde olması gereken, sadece sözlerle değil planlarla hareket etme ve gerektiğinde partisine 'hayır' diyebilme yeteneğine sahip olmadığını" savundu.

Evlilik yıldönümü

Öte yandan, tartışma Obama'nın evlilik yıldönümüne denk geldi. Eşi Michelle Obama da Obama'yı salonda yalnız bırakmadı. Kürsüye gelen Obama, ilk olarak evlilik yıl dönümlerinden bahsederek, "Tatlım, söz veriyorum gelecek yıl evlilik yıldönümümüzü 40 milyon insanın karşısında kutlamayacağız" dedi.

Romney de konuşmasına başlarken Obama'yı evlilik yıldönümü nedeniyle kutlarken, "Hayal edebileceğiniz en romantik yerde olduğunuza eminim, burada benimle" diyerek espri yaptı.

Açık oturumların ikincisi 16 Ekim'de, üçüncüsü de 22 Ekim'de yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.