Dolar 32,5636
%0.16
Euro 34,6942
%0.09
Altın 2.418,440
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk gün arızası çözüldü: Teleferik çalışıyor

İlk gün arızası çözüldü: Teleferik çalışıyor

İZMİR'de sekiz yıl sonra yenilenen sistemiyle 31 Temmuz günü hizmete açılan Balçova Teleferiği'nde ilk gün saat 19.30'da yaşanan içinde yolcuların bulunduğu kabinler bir süre havada asılı kalmasına neden olan arıza sistemin çalışmasını olumsuz etkilemeyecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kabinler arası otomatik mesafe düzenleyici devreye girmediği içini sistemin güvenliği için otomatik olarak kabinlerin bir süre asılı kaldığını, sorunun çözüldüğünü ve sistemin çalıştığını söyledi. Açıldığı gün arızalanan teleferik çalışmaya başladı

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 12:21
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin sekiz yıl sonra devreye aldığı Balçova Teleferik Tesisleri'nde İzmirlilerin taşındığı ilk gün yaşanan arıza üzdü. Teleferik'te 31 Temmuz Cuma günü saat 19.30'de yaşanan teknik arıza sonucu içinde yolcu da bulunan kabinler havada bir süre asılı kaldı. Kabinlerde bulunanlar ve istasyonlarda bekleyenler tedirgin oldu. Sorun çözüldükten sonra kabinlerdeki yolcular tahliye edildi.

''TELEFERİK AÇILDIĞI GÜN ARIZA YAPTI'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


''DOĞAN TELEFERİK ÜZERİNDEN KOCAOĞLU'NA YÜKLENDİ''HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sistemin kabineler arasında mesafe daraldığında otomatik mesafe düzenleyicinin devreye girmesi gerektiğini ancak 31 Temmuz günün saat 19.30'da otomatik müdahalenin devreye girmediğini belirtti. Bu nedenle sistemin güvenliği için otomatik olarak kabin hareketlerinin durduğunu belirten Büyükşehir Belediye yetkilileri, kabinlerin 10 dakika kadar havada asılı kaldığını, daha sonra teknik ekiplerin müdahalesiyle sistemin yeniden çalıştığını söyledi. Teleferik kabinlerinin durmasıyla, yolcuların tahliyesini içeren arıza süresinin 30 dakikayı geçmediğini belirten yetkililer, teleferik sisteminin çalışmaya devam ettiğini, sorunun çözüldüğünü dile getirdi.



Balçova Teleferiği 31 Temmuz günü yaşanın ilk gün arızasının ardından bugün 10.00'dan itibaren çalışmasını sürdürdü. Belediye yetkilileri hafta sonu olması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren ilk günden daha fazla bir ilgi olduğunu belirtti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan ise yaptığı yazılı açıklamada yıllardır süren yenileme çalışmalarının ardından Balçova Teleferik tesislerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve yurtdışından gelen mühendislerin gözetiminde aylardır deneme seferlerinin yapıldığına dikkat çekerek, "Deneme seferleri bitti teleferik hizmete girdi ve saatler sonra yolda kaldı. Büyükşehir Belediyesi'nin her projede olduğu gibi teleferik tesislerinde de sınıfta kaldı" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.