Dolar 32,3215
%-0.12
Euro 34,7694
%-0.06
Altın 2.388,690
%-0.34
Bist-100 10.262,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk defa denenecek! Adalet Bakanı Gül açıkladı

İlk defa denenecek! Adalet Bakanı Gül açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza ve infaz kurumlarında ilk kez meslek eğitim okulu kurulacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2020 - 13:01

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü imzalandı. Dikmen Hakimevi’nde düzenlenen törende konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevinde bulunanların bir meslek ve zanaat kazanarak topluma yeniden kazandırılmalarının öncelikli konulardan biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

SUÇ TEKRARININ ÖNLENMESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ

* Cumhuriyet tarihinde ilk defa ceza infaz kurumlarımızda bir mesleki eğitim okulu açılmış olacak. Artık mesleki eğitim merkezinde bir zanaat edinme imkanı, kalfalık belgesi alma imkanı olacaktır. Suç tekrarının önlenmesi bakımından hükümlünün istihdamı önemlidir.

* Bu protokolle birlikte Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı hükümlü ve tutuklulara hizmet verecek mesleki eğitim merkezini önümüzdeki ay ortalarında bitireceğiz.

Cezaevlerindeki eğitim hizmetlerini çeşitlendirmek ve yaygınlaştırmak üzere Adalet Bakanlığı ile güzel bir işbirliğini tesis ettiklerini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ise şu bilgileri verdi:

BİNLERCE KİŞİ MESLEK SAHİBİ OLACAK

* 209 meslek eğitim merkezi kurarak, bu sayı çok önemli çünkü yüzlerce merkezden kurumdan söz ediyoruz. Bu binlerce meslek sahibi olacak kişi demektir.

* Ceza infaz kurumları bünyesinde lise, mesleki eğitim merkezi veya şubelerin açılması, mesleki eğitim merkezlerinde lise diplomasına erişim programlarına katılım sağlanması, halk eğitim merkezleri tarafından kurslar düzenlenmesi de bu çerçeve içinde yer alıyor. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.