Dolar 32,3986
%0.12
Euro 34,8080
%0.05
Altın 2.397,440
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçelerde bayram temizliği

İlçelerde bayram temizliği

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte ibadethanelerdeki temizlik çalışmaları arttı. Karşıyaka ve Buca Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ibadethanelerde geniş çaplı temizlik gerçekleştiriyor. İbadethanelerde harıl harıl çalışma yapılıyor

  • Ege Postası
  • 30.06.2016 - 09:40

Karşıyaka Belediyesi, halkın ibadet yeri camiler, cemevleri, kiliseler ve çevrelerine yönelik yaptığı çalışmalara Ramazan Bayramı öncesi hız verdi. Karşıyakalıların daha temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için 30 kişilik özel bir ekip kuran belediye, ilçe genelindeki ibadethanelerde seferberlik başlattı. Arife gününe kadar çalışmalarını sürdürecek olan belediye ekipleri, bayram sonrasında da temizlik çalışmalarını rutin olarak devam ettirecek.

YIL BOYUNCA SÜRECEK

Karşıyaka Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında ibadethanelerde halıları süpürüyor; kütüphaneyi, mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, ayakkabılıkları, camları baştan aşağı temizliyor. Temizlikle birlikte cami ve cemevleri etrafında çevre düzenlemeleri de belediye ekiplerince yapılıyor. Din görevlilerinden gelen taleplere göre temizlik programını oluşturan ekipler, ibadethanelerin temizleme uygulamasına belirli periyotlarla yıl boyunca devam edecek.

HERKES MEMNUN

Uygulamadan memnun olan din görevlileri “Çok güzel bir uygulama, belediyemizin ibadethanelere sahip çıkması çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz ve memnun olduk” dedi.

BUCA CAMİLERİNDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Buca Belediyesi ilçede bulunan 84 camide Bayram temizliğine başladı. Bucalıların daha temiz ve rahat ortamda ibadet edebilmesi için harekete geçen Buca Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi camilerin halılarından minberine kadar her alanında geniş çaplı temizlik gerçekleştiriyor. 

Buca'da bulunan toplam 84 cami, cemevi ve kiliselerin bakımını düzenli olarak gerçekleştiren Buca Belediyesi, Ramazan ayı ile birlikte camilerdeki çalışmalarını hızlandırdı. Belediye bünyesinde oluşturulan 5 kişilik temizlik ekibi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi camileri dip köşe temizliyor.

Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibaret edebilmesi için çalışan ekipler, cami içindeki halıları profesyonel makinelerle süpürüp, ayakkabılıklar, kapı, cam ve duvarları silip, minber temizliğini geniş çaplı bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda Ramazan Bayramını geçirmesi, ibadetlerini daha hijyenik bir ortamda yapması amacıyla Ramazan Bayramı öncesi tüm camilerin temizliğinin bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.