Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Engin PM eleştirilerine tepki gösterdi

İl Başkanı Engin PM eleştirilerine tepki gösterdi

KURULTAY öncesi 78 il başkanı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmirli ilçe başkanlarının “Partide Genel Başkan sorunu yok. Parti Meclisi (PM) sorunu var" tespitine katılmadı. Engin, “Bu kurultay çok önemli, PM konusunda Genel Başkan'a müdahale etmemek lazım" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 10:44
İZMİR- İzmir'de CHP ilçe başkanları kurultay öncesi düzenledikleri toplantıda partide Genel Başkan sorunu olmadığını, Parti Meclisi'ne örgütten gelen isimlerin girmesi gerektiğini belirterek, milletvekillerinin PM'de yer almamasını istedi. İlçe başkanlarının örgüt içinden 30 isim belirleyip Genel Başkan'a sunma kararı İl Başkanı düzeyinde kabul görmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması için 78 il başkanı ile birlikte Nevşehir'e giden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanlarını isyanı karşısında şöyle konuştu: 

“İlçe başkanlığı zor, kıt imkanlarla, az insanla gönüllü olarak çalışılıyor. Birtakım serzenişlerinde haklılar ama bu kurultay farklı. Türkiye'nin ve partinin içinde bulunduğu durum farklı. Kritik bir seçim olduğu için en azından bu kurultayda Genel Başkan'ın PM'sine müdahale etmemek lazım. Bu konuda inisiyatif verilmesi daha iyi olur. Bu dönem PM oluşumuna müdahil olmak istemiyorum. Sorulursa aday olanları önereceğim. Bu partide 'PM sorunu vardır' yönündeki eleştiri de çok haklı değil. PM iki yıl önce oluştu, birtakım yorgunluklar olabilir."  (Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.