Dolar 32,3858
%-0.16
Euro 34,7830
%0.12
Altın 2.433,170
%-0.23
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İkinci el araç alım/satımında dikkat edilmesi gerekenler

İkinci el araç alım/satımında dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'de gün geçtikçe sayısı artmakta olan 2. el araçlar birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

  • Ege Postası
  • 26.10.2016 - 11:57

            Türkiye'de gün geçtikçe sayısı artmakta olan 2. el araçlar birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu kullanımın ne kadar bilinçli olduğu kafalarda soru işareti bıraksa da 2. el araç alımında ve satımında yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda fazlasıyla firma kurulmuş ve aktif hale getirilmiştir. Kişilerinde bu konuda hassasiyet gösterip üzerlerine düşeni yapması gerekmektedir.2. el araç alırken aracın firmasında şu işlemlerden geçirilmesi gerekiyor:

            Computest: 2. el araçların satış işlemlerinden önce aracı oluşturan tüm parçaların kontrol edilip parça durumları ile ilgili detaylı bir raporlama yapılması işlemine denir. hem alıcıyı hem de satıcıyı garanti altına alan önlemsel bir işlemdir. Araç sahibi ve alıcının dolandırılması ya da herhangi bir zarara girmesi bu işlem sayesinde engellenmiş olur. Tüm bu yapılanlar araç sahipleri açısından önem arz ederken alıcılar için daha büyük bir önem arz etmektedir.

            Çünkü alıcı; aracı satın alıp kullanmaya başladıktan sonra araçla ilgili bilinmeyenler su yüzüne çıktığında, yeni araç sahibi için maddi külfet kaçınılmaz son olmaktadır. Bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına Türkiye'de birçok firma kuruluşu bulunmaktadır. Bu anlamda ülkemizde; teknik cihaz, ekipman ve robotlarla 2. el araçların kaza/arıza durumları test edilip detaylı düzenleyen bir firma bulunmaktadır. Bu kuruluş profesyonelliği, netliği ve objektifliğiyle öne çıkmayı başaran kuruluşu olan Ankara Oto Ekspertiz'dir.

            İkinci el oto check up merkezi de denilmektedir. Burada hata payı sıfır denecek kadar azdır. Müşteri memnuniyeti ve kaliteli ekspertiz hizmeti; hedefleri arasındadır. sistemiyle geliştirilen bilgisayar programı tüm araç, alıcı ve satıcı bilgileri bilgisayara girilmekte, aracın fotoğrafı çekilmekte ve yapılan testler özenle saklanmaktadır. Bu sistemde çalışmakta olan Ankara Computest Merkezi; computest alanında ilk bilgisayarlı oto test sistemini gerçekleştiren firma olması nedeniyle en gözde firmalar arasında yer almaktadır.

            Bu firma 2. el araçlarda çıkabilecek sorunları önceden tespit edip son teknoloji computest cihazlarıyla bilgisayar eşliğinde oto testleri uygulamaktadır. Bu sayede çok kısa bir zaman diliminde aracın detaylı bir raporu oluşturulmaktadır. Böylece yapılan bu işleme de oto test computest denilmektedir. adresinden tüm hizmetlere ulaşabilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.