Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İkiçeşmelik'teki çalışmalara işgal engeli

İkiçeşmelik'teki çalışmalara işgal engeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında Cicipark ile Fevzipaşa Bulvarı arasındaki kalan 2,4 kilometrelik tarihi aks üzerinde kalan yolda başladığı yol yenileme çalışmaları işgal engeline takıldı. Güzergah üzerinde kalan yol ve kaldırımların yenilemesini gerçekleştiren yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasına rağmen, cadde üzerindeki esnafın engellemeleri nedeniyle çalışmalar tıkandı.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 15:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İkiçeşmelik Yokuşu olarak da bilinen tarihi Eşrefpaşa Caddesi’nde gerçekleştirdiği yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları esnaf engeline takıldı. Geçmişte de büyük gerginliklere yol açan ve Büyükşehir Belediyesi ile esnafı karşıya karşıya getiren bölgedeki kaldırım krizi yeniden kapıya dayanırken, yapım işini üstlenen yüklenici firmanın yürüttüğü çalışmalar ise gecikmeye uğradı.
 


KALDIRIMLARIN YARISI YENİLENDİ, YARISI KALDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi değere sahip Eşrefpaşa Caddesi üzerindeki güzergahta  yürüttüğü cephe yenileme çalışmalarının ardından başladığı kaldırım, yol ve tretvuar düzenleme faaliyetleri durma noktasına geldi. Fevzipaşa Bulvarı’ndan Cicipark’a uzanan toplam 2,4 kilometrelik güzergahtaki ş yerlerinde cephe sağlıklaştırmaları yapan belediyenin devam eden inşaat ve yapım işleri Havra Sokağı girişindeki noktada duraklamaya uğradı.
 


ESNAF KARŞI ÇIKTI, ÇALIŞMALAR DURDU
Gaziosmanpaşa Bulvarı ve Fevzipaşa Bulvarı kesişiminde yer alan ana arter üzerinden itibaren Cicipark’a kadar olan istikamette mevcut kaldırım taşlarını kırarak tepeden tırnağa yenileyen Büyükşehir Belediyesi, caddenin Agora Kazı Alanı ve İkiçeşmelik Katlı Otoparkı tarafına bakan bölümünde çalışmalarını bitirdi. Ancak, Anafartalar Polis Karakolu’ndan itibaren Öğretmenevi’nin yer aldığı alana kadar henüz bir yenileme yapılamadı. İmalatları gerçekleştiren yüklenici firmaya belediye tarafından yer teslimi yapılmasına rağmen, işlerinin kötü etkileneceğini ve açtıkları tezgahlar için işgaliye bedeli ödediklerini belirten cadde esnafının çalışmalara karşı çıktığı öğrenildi.
 


YOLDA YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL
Öte yandan, yol boyunca kaldırımlara iş yerlerinde sergiledikleri ürünleri atan esnafın yarattığı kaldırım işgali sonrasında yolda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar yaşanan manzara karşısında isyan ederek, Eşrefpaşa Caddesi’ne çeki düzen verilmesini istedi. İkiçeşmelik Yokuşu’nda yer alan ve çoğunluğu mobilya satan iş yerlerinin yarattığı kaldırım işgalinin ana caddeye kadar taştığı gözlendi. İzmir’de kaldırım işgalinin en yoğun olduğu noktalardan Eşrefpaşa Caddesi üzerinde yer yer kaldırımla iç içe geçen dükkanlara ait çekme mesafeleri nedeniyle geçmiş dönemlerde de benzer işgaliye krizleri yaşanmış, zabıta görevlilerin şiddet görmesiyle sonuçlanan olaylar çıkmıştı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.