Dolar 32,4538
%0.1
Euro 34,7563
%-0.13
Altın 2.425,300
%-0.4
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki kentte FETÖ/PDY operasyonu; Polis didik didik arıyor

İki kentte FETÖ/PDY operasyonu; Polis didik didik arıyor

Denizliİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman desteği sağlayıp, yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 5 dernekte polis eş zamanlı arama başlattı. Aydın'da da polis yerel bir gazeteye 'Paralel' operasyonu yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2016 - 15:57
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün saat 09.00 sıralarında Denizli İşadamları Derneği, Denizli Adrenalin Derneği, Özel Servergazi Liseleri Mezunları Derneği, Zirve Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Denizli Geliştirme ve Teknik Elemanlar Derneği'ne geldi. Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın oldukları ileri sürülen söz konusu dernek binalarının çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis, binalara giriş ve çıkışa izin vermedi. 



Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansman desteği sağlayıp, yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 5 dernekte birden eş zamanlı olarak arama yapan polis, bilgisayarları ve bazı dokümanları incelemeye aldı. Dernek binalarında aramalar devam ederken, saat 13.30 itibariyle gözaltına alınan olmadığı bildirildi. Genişletilerek devam edeceği belirtilen soruşturma kapsamında, başka adreslerde de aramaların yapılabileceği öğrenildi.


HARDDİSK VE EVRAĞA EL KONULDU
Denizli'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na(FETÖ/PDY) finansman desteği sağlayıp, yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 5 dernekte, polis tarafından yapılan eş zamanlı aramalar 6 saat sürdü. 

Soruşturma kapsamında, derneklerdeki bazı evrak, dizüstü bilgisayarlar ve bilgisayarların harddisklerine incelenmek üzere el konuldu.




AYDIN'DA YEREL GAZETEYE PARALEL OPERASYONU
Öte yandan Aydın'da polis, 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında yerel bir gazeteye operasyon yaptı. Gazetede yapılan aramada bazı evraka el konuldu.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bu sabah kentte yerel bir gazeteye 'FETÖ/PYD' operasyonları kapsamında operasyon yaptı. Aydın 2'inci Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama kararıyla gazetenin Adnan Menderes Bulvarı'ndaki ofisine gelen ekipler, arama yaptı.

Gazetenin imtiyaz sahibi Sami Solak, bilgisayar imajlarının alındığını, bazı evraklarla gazetenin arşivine el konulduğunu söyledi. Gazete muhabiri Osman Akçay, "Evrakımıza, arşivimize el koydular" dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ise destek için kentte görev yapan bir grup gazeteciyle binaya geldi. Ancak içeri alınmadı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.