Dolar 32,3683
%-0.35
Euro 34,7001
%-0.3
Altın 2.393,100
%-1.22
Bist-100 10.168,00
%1.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki general daha tutuklandı

İki general daha tutuklandı

Darbe soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan Korgeneral İbrahim Yılmaz ve Tümgeneral Atilla Daredenli tutuklandı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2016 - 15:33

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine yönelik soruşturma ve adli süreç devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli ile 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır'da tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, bir kısım askeri ve kamu personeli ile iştirak ettiği darbe teşebbüsüne ilişkin Türk Ceza Kanununun (TCK) 309, 312. ve 314. maddeleri uyarınca başlattığı soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz, savcılıkta ifade işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Tümgeneral Darendeli, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz'da başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir'de gözaltına alınmış, sevk edildiği mahkemede yurtdışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Darendeli, Diyarbakır'a götürülerek tutuklandı.

Darbe girişimi soruşturmasında Diyarbakır'da gözaltına alınan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz da savcılıktaki ifade işleminin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Erten gözaltına alındı

Bursa'da, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bir süre önce vekaleten atanan ve darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırılan Erten, polis tarafından yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Erten'in sorgusu sürüyor.

ULUDERE OLAYINDA GÜNDEME GELMİŞTİ 

4 yıl önce 28 Aralık 2011'te Şırnak Uludere'de sınırdan F-16'ların bombardımanı sonucunda 34 köylü yaşamını yitirmişti. İlk açıklamalarda sınırdan geçen kişilerin PKK'lı olduğu iddia edilmişti. Daha sonra yapılan soruşturmada ise istihbarat zaafiyeti olduğu açıklanmıştı.

O dönem Uludere Hudut Tabur Komutanı, bugün gözaltına alınan Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten'di. Hüseyin Erten hakkında Uludere olayı nedeniyle şikayetlerin yapıldığı ancak soruşturmaların sümenaltı edildiği iddia ediliyordu.

Erten, Uludere olayından sonra önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevi müdürlüğüne getirildi. Kurumun eski müdürü Rafet Çimen mahkeme kararıyla geri dönünce Erten bu kez de Dr. Rüştü Burlu Yetiştirme Yurdu'na müdür yapıldı. Ertem daha sonra Bursa Sırameşeler Sevgi Evleri Müdürü Garani Çelik'in görevden alınması üzerine yerine atandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise Ertem görevden uzaklaştırılanlar arasındaydı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.