Dolar 32,2020
%0.06
Euro 34,9405
%0.25
Altın 2.462,080
%0.02
Bist-100 10.899,00
%0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki anne iki yürek yakan hikaye

İki anne iki yürek yakan hikaye

Anneler Günü, yurdun dört bir yanında duygu seli yaşattı. Bu özel gün, Trabzon’da çocuklarına hem anne hem baba olan Fatma abladan, İzmir’de çocuklarının organlarıyla hayata tutanan annelere kadar Türkiye genelinde kutlandı.

  • Ege Postası
  • 13.05.2018 - 07:01

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan ‘Anneler Günü’ tüm Türkiye’den renkli ve duygu dolu anlara sahne oldu. İzmir’de özel bir hastanede düzenlenen organizasyonda çocuklarından nakledilen karaciğer ve böbreklerle yeniden hayata tutunan anneler, Anneler Günü kutlamasında çocuklarıyla buluştu.

Annelerine hayat hediyesi veren evlatlar, anneleriyle olan buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı. Yine İzmir’de birisi 8 aylık anne, iki kadın, otoyol tünel inşaatında görev yapıyor. Her gün yüzlerce erkekle birlikte otoyolu ve tüneli tamamlamak için çalışan mühendis Esma Yılmaz Bozkurt, “Şantiyede olmak, milletin yapamaz dediğini yapmak kadın olarak gurur verici. Kızıma da iyi örnek olmak için iki kez çalışmak zorundayım” dedi.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Kasımağzı köyünde yaşayan Fatma Alkurt ise çocuklarına hem annelik hem de babalık yapıyor. 18 yıl önce deniz kazasında kaybettiği eşinin geride bıraktığı 1982 model minibüsle dolmuş şoförlüğü yaparak 4 çocuk büyüttü. Alkurt’un tek isteği ise Anneler Günü’nde 36 yıllık emaktarını yenileyebilmek. Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Hanım Çakallı önce eşini kazada kaybedip 3 çocuğuna anne ve baba oldu, daha sonra ise gelinini trafik kazasında kaybedip bu defa 2 torununa hem anne hem de babaanne oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.