Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZdihamBAN'a ilginç çare

İZdihamBAN'a ilginç çare

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında çalışan ve kentteki ulaşım yükünün önemli bölümünü çeken İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) okulların açılması ile birlikte başlayacak yoğunluğa karşı özel önlemlere gitti. Yolcu trenlerinin şehir dışına alınmasına yönelik talepler sonuçsuz kalınca, İZBAN da çareyi yeni gelen vagonları mevcut trenlere ekleyerek tek seferde taşınan yolcu sayısını arttırmakta buldu.

  • Ege Postası
  • 27.08.2014 - 16:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta İZBAN’da yaşanan yoğunluğun giderilmesi için Ankara’da TCDD yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştiren ve yolcu trenlerinin mevcut İZBAN hattı yerine Cumaovası’na  yönlendirilmesini talep eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kent içi ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözme girişimleri sürerken, bir başka önemli gelişme yaşandı. Özellikle okulların açılması ile birlikte artacak yolcu sayısına orantılı şekilde sefer sıklıklarını arttırmayı planlayan İZBAN yetkilileri, Ankara’dan gelecek haberi beklemek yerine tren vagonlarını arttırarak yolcu taşıma kapasitesini yükseltme kararı aldı.

 

İZMİRLİNİN İMDADINA KÖRFEZ YUNUSLARI YETİŞECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN’da “Körfez Yunusu” adı verilen yeni vagonların hizmete girmeye başlamasıyla birlikte, raylı sistemde bir nebze olsun rahatlama yaşanacak. Banliyö hattının genişlemesiyle birlikte ortaya çıkacak vagon ihtiyacının karşılanması amacıyla sipariş verilen 120 vagonluk toplam 40 setin ilk gelen trenleri için kabul aşaması ve test sürüşleri devam ederken, yeni setler Eylül ayının başında işletmeye alınacak.

 

SEFER SIKLIĞI AYNI, VAGONLAR UZAYACAK
Yılda bir milyonu aşkın yolcu taşıyarak özellikle kentin kuzey aksındaki raylı sistem ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan İZBAN, yeni setlerin işletmeye alınmasıyla birlikte ilk değişimi vagon sayılarında yapacak. Yeni setler, özellikle sabah ve akşam yoğun saatlerde 9 vagonlu olarak işletmeye alınacak. Bu sayede her bir vagon seti tek seferde taşınan yolcu sayısını yükseltecek ve yaklaşık 2 bin 200 yolcu kapasitesine ulaşılacak. Mevcut 6’lı vagonların 9’a çıkartılmasıyla birlikte, trenlerin sefer sıklığı aynı kalacak ancak, istasyonlardaki yolcu kuyruklarının ve sabah ile akşam saatlerinde yaşanan izdihamın önüne geçilecek.

SEFER ARTIŞI İÇİN ANKARA’DAN ONAY BEKLENİYOR
TCDD’nin kent içine gelen şehirlerarası yolcu trenlerinin İZBAN hattını kullanması nedeniyle sefer sıklığında artışa gidemeyen İZBAN’da yaşanan mevcut sıkıntı geçtiğimiz hafta Ankara’ya taşınmış ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantıda konu masaya yatırılmıştı. Sinyalizasyon sisteminin daha sık sefere izin vermemesi nedeniyle sefer sayılarında artışa gidilemezken, ilk etapta akşam ve sabah yoğun saatlerde bölge trenlerinin şehir içine girmesi yerine, Cumaovası’nda aktarma sistemine geçirilmesi için planlama çalışmaları Ankara’dan gelecek onayı bekliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.