Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'da skandal darp olayı!

İZSU'da skandal darp olayı!

İZSU’da örgütlü Belediye İş sendikasına üye bir grup belediye çalışanı; İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın odasını basmaya çalıştı. Bu sırada yaşanan arbede Erdoğan’ın sekreteri yaralandı.

  • Ege Postası
  • 07.05.2024 - 15:06
  • Güncelleme: 07.05.2024 - 17:24

İzmir Büyükşehir Belediyesine son iki ayda iki bin kişinin alındığı ortaya çıkmıştı. Bin kişinin ise işe giriş prosedürü sonlandırılmıştı.

3 MADDELİK UZLAŞI! 

Belediye-İş Sendikası yöneticileri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın görüştüğü ve ‘işten çıkarılacak’ isimlerle ilgili 3 maddelik uzlaşı sağlanmıştı. İşten çıkarılacak isimlerin; sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu öğrenildi. 

İZSU’da görev yapan İZDOĞA şirketi üzerinde işe alınan yaklaşık 50 kişi ile yollar ayrılırken, bugün yapılan işten çıkarmalarda bu 3 şarta uyulmadığı, Genel Müdür Gürkan Erdoğan’ın, Başkan Cemil Tugay’a rağmen kendi kararıyla işten çıkarmaları gerçekleştiridiği öne sürüldü.

ERDOĞAN'IN ODASINA GİRMEK İSTEDİLER

İşten çıkarılma sebebi olarak İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın gösteren bir grup Belediye İş Sendikası üyesi iddiaya göre Erdoğan’ın makam odasının önüne geldi. Burada sendika üyesi çalışanlarla Erdoğan’ın sekreterleri arasında tartışma yaşandı. İddiaya göre; Erdoğan’ın sekreteri bu itişme sırasında darp edildi. Arbedenin ardından olay yerine polis çağrıldığı bildirildi.

İZSU yönetiminin darp olayını gerçekleştirenlerle ilgili şikayette bulanacağı ifade edildi. 

ATALAY: İŞÇİ KIYIMINA DEVAM EDİYOR

Türk- İş'e bağlı Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay'ın sosyal medyada yayınlanan bir videoda şunları söylediği görüldü:

"İZDOĞA halen işçi kıyımına devam ediyor. Bunu herkes bilsin. Ya Büyükşehir Belediye Başkanlığında bir sıkıntı var ya burada var. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.