Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSİAD Toplantılarını TURKONFED İle Açtı

İZSİAD Toplantılarını TURKONFED İle Açtı

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Çarşamba toplantılarına iki aylık aradan sonra tekrar başladı. Geleneksel olarak düzenlenen" Çarşamba Toplantılarının bu ayki konuğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça oldu.

  • Ege Postası
  • 28.08.2014 - 12:18
Orta gelir tuzağı ve Türkiye ekonomisine ilişkin konular ile ilgili İZSİAD üyelerini bilgilendiren Onatça son zamanlarda ülkede, ekonomistler tarafından sıkça telafuz edilen ‘Orta gelir tuzağı’ hakkında uyarılarda bulunarak, kurum olarak konu üzerinde yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen yemekli toplantıya İZSİAD üyelerinin yanı sıra  CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, ve çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt " her ay düzenli olarak gerçekleşen toplantımıza katılmak isteyen iş adamlarından gelen yoğun ilgi üzerine, toplantıyı  ayda iki sefer yapmak için çalışma içerisinde olduklarını belirterek , İZSİAD’ın önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği çalışmalar ve geziler hakkında üyelerine bilgiler aktardı.

Hasan Küçükkurt’un konuşmasından sonra söz alan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Konfederasyonunun yapmış olduğu çalışmaları işadamlarıyla paylaştı ve sözlerine şöyle devam etti. " Son günlerde kamuoyunu uzun süredir meşgul eden özellikle Hatay, Mersin, Urfa ve Adana illerinde  bulunan Suriyelilerin, bulundukları yerlerde Türk işçilere nazaran düşük ücretle çalışmasından dolayı yaşanan tartışmalar hakkında da uyarılarda bulunarak, hükümeti bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Orta Gelir Tuzağı Hakkında Önlem Alınmalı

Ülkede baş gösteren başka bir ekonomik sorun olan,  ekonomistler tarafından sıkça tartışılan, ‘Orta gelir tuzağı’ hakkında işadamlarına bilgiler veren Süleyman Onatça " Orta gelir tuzağının son yıllarda özellikle 2014 yılında sıkça dile getirilmeye başlandığını belirterek bu sorunun gerekli önlemler alınmazsa yıllarca konuşulacağı söyledi.  ‘Bir ekonominin belirli bir kişi başına gelir düzeyine ulaştıktan sonra orada sıkışıp kalması haline orta gelir tuzağı denir. Dünya Bankası orta gelir tuzağına farklı bir anlam getiriyor. Elde edilen veriler yapılan istatiklere bakıldığı zaman biz ülke olarak bu durumun içerisinde yer alıyoruz.  Biz kurum olarak konu ile ilgili bir rapor hazırlattık. Buna gore,  “Üç farklı Türkiye” olgusunu ortaya koyan rapora göre, ülkemizin 14 şehrinin toplamı İsviçre, Singapur gibi dünya devlerini geride bırakırken; 27 şehri yoksulluk seviyesinde yer alıyor. 40 şehir ise orta gelir düzeyinden çıkamıyor.  Orta gelir tuzağından etkilenmeyen tek bölge İstanbul ve çevresinde bulunan iller. Bu şehir ve çevresinde ki illerin bu durumdan etkilenmemesinin sebebi İstanbul’a yapılan yatırımlar ve verilen değer. Bu nedenle çevresinde ki illerde İstanbul’dan yaralanmış oluyor. Tehlikenin en çok boyut gösterdiği yerler Orta Anadolu illeri ve daha iç kesimler. Bundan kurtulmak için ne yapmak gerekir biz bunun da çalışmasını yaptık. İstanbul’a yapılan yatırımları kritik bölgelere de uygularsak sorun ortadan kalkar. Doğuya batıya birer İstanbul yaparsak sorun ortadan kalkar’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça’ya plaket takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.