Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZFAŞ'ın eski patronundan manifesto çıkışı

İZFAŞ'ın eski patronundan manifesto çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir il eski yöneticilerinden araştırmacı-gazeteci Mehmet Şakir Örs, Cumhuriyetin 91’inci yıldönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.10.2014 - 10:11
Cumhuriyetin 100’üncü yılına doğru gidilen süreçte son dönemece girilmesi nedeniyle, bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ayrı bir önem taşıdığının altını çizen Örs, şu değerlendirmeyi yaptı:

“9 Eylül’de, İzmir’imizin ve ülkemizin kurtuluşu ile birlikte CHP’nin 91’nci kuruluş yıldönümünü kutladık. Şimdi de Cumhuriyetimizin 91’inci kuruluş yıldönümünü coşkuyla, heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet, CHP ve İzmir… Birbirleriyle doğrudan ilişkilenen, örtüşen, buluşan kavramlar… Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünü, 2023 yılında birlikte kutlayacağız. 100’üncü yıl, hem ülkemiz ve hem de siyasal yaşamımız için önemli dönüm noktasıdır.”

100’üncü yıla şimdiden hazırlanılmalı 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı ile ilgili tasarımlar, projeler, bugünkü siyasal iktidara bırakılamaz, bırakılmamalıdır” diyerek değerlendirmesini sürdüren Örs; geçmişte CHP İzmir il örgütünde yürütülen çalışmaları anımsatarak şunları söyledi:

“Biz, daha AKP iktidara gelmeden çok önce, dünya ve Türkiye yeni bir binyıla evrilirken, 2002 genel seçimlerinin hazırlıkları sırasında, CHP İzmir il örgütünde 2023’ün önemini ve hazırlıklarını gündeme getirmiştik. Ama bu temayı maalesef merkeze taşıyamadık. Ve bu çok önemli konu, çalışma alanı, AKP’ye bırakıldı. Şimdi gecikmeli de olsa bu konuya el atılmalı ve 2015 seçimleri öncesinde; “100’üncü yılda nasıl bir Türkiye ve nasıl bir CHP'” sorularına yanıt verecek bütüncül bir çalışma hayata geçirilmelidir.”

100’üncü yıl tezleri için iş ve güç birliği

CHP’nin, cumhuriyeti kuran ve ülkemize çok partili yaşamı, demokrasiyi getiren parti olduğunu vurgulayan Örs; Cumhuriyetin 100’üncü yılı ile ilgili tasarımların, projelerin en çok CHP’ye yakışacağının altını çizerek değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 

“Cumhuriyetle yaşıt olan CHP, dünyanın en eski ve köklü sosyal demokrat partilerindendir. Ama aynı zamanda, geleceğin de partisi olmalıdır, olmak zorundadır. Son 12 yıllık siyasal iktidar döneminde cumhuriyet değerleri örselenmiş, cumhuriyetin ‘çağdaş uygarlık yolu’nun önüne setler çekilmiş, rotası değiştirilmiştir. Bu engeller nasıl aşılacaktı? İnsanımızı, halkımızı en çok ilgilendiren başta ekonomi, eğitim ve sağlık olmak üzere toplumsal yaşam alanlarında, 100’üncü yılda nasıl bir Türkiye hedeflenmektedi? İşte CHP, kendi 100’üncü yaşıyla cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını harmanlayıp bütünleştirerek; “100’üncü yılda nasıl bir cumhuriyet ve nasıl bir parti'” sorularına yanıtlar getiren; bizim ‘CHP’nin 100’üncü yıl tezleri’ olarak adlandırdığımız  -elbette başka başlıklar bulunabilir- bir çalışmayı başlatabilir.”

Böylesi bir çalışmanın, CHP örgütleriyle, sivil toplum hareketiyle, üniversitelerle, aydınlarla, kısacası toplumun en etkin kesimleriyle iş ve güç birliği yapılarak hazırlanabileceğini vurgulayan Örs, “2015 seçimleri öncesinde, halkımız CHP’den böylesi güçlü bir ‘gelecek manifestosu’ bekliyor” diyerek, herkesin cumhuriyet bayramını kutladı.

Mehmet Şakir ÖRS kimdir'

 1979 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar görev yaptığı Tariş’te yönetici olarak çeşitli görevlerde bulundu. Gazetecilik yaptı, iletişim ve halkla ilişkiler alanında çalıştı. İletişimevi’ni kurdu. Çeşitli ekonomik, sosyal ve kültürel konularda yayımlanmış çok sayıda kitabı ve kazanılmış ödülü var.  CHP İzmir İl Yöneticiliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanlığı ve İZFAŞ (İzmir Fuarı) Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Örs, Türkiye Yazarlar Sendikası, Edebiyatçılar Derneği, Dil Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.