Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN Torbalı hattı seferleri ne zaman başlayacak'

İZBAN Torbalı hattı seferleri ne zaman başlayacak'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kazakistan ziyaretinde eşlik edecek olması nedeniyle açılış töreni ertelenen Torbalı seferleri 6 Şubat Cumartesi yapılacak. Öte yandan İZBAN, Torbalı hattındaki seferlerine 6 Şubat Cumartesi sabahı 05:25’ten itibaren başlayacağını ve her gün 76 sefer yapılacağını duyurdu. Açılışı ertelenen İZBAN Torbalı hattının seferleri yapılacak mı'

  • Ege Postası
  • 05.02.2016 - 10:43
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında yapılan ve mevcut Aliağa-Cumaovası hattının Torbalı'ya kadar uzatılmasını sağlayan projede ilk seferin 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği talimatla seferlerin başlayacağının müjdesini veren Kaya, "Daha önceden planlandığı gibi, İZBAN Torbalı hattında ilk seferler 6 Şubat Cumartesi günü başlıyor. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım talimatı verdi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ile de mutabık kalındı, vatandaşlarımız 6 Şubat Cumartesi günü İZBAN ile Torbalı'dan İzmir'e, İzmir'den Torbalı'ya seyahat edebilecekler. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın Sayın Başbakanımızın Kazakistan programına eşlik edecek olması nedeniyle ertelenen resmi açılış töreni ise başka bir tarihte gerçekleştirilecek. Sayın Bakanımız, açılış töreninin ertelenecek olmasının hizmeti engellemeyeceğini, bu nedenle hattın bir an önce hizmete girmesi gerektiğini belirterek seferlere başlanması talimatını verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Merkezi yönetim ve yerel yönetim işbirliği 
Marmaray projesinden sonra Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi olan İZBAN'da Torbalı hattına seferler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği talimatla başlıyor. İzmir'in kent içi ulaşım sorununa kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla, merkezi yönetimle yerel yönetimin işbirliği yaptığı, metro standardında hizmet verecek olan raylı sistemde Torbalı hattı işletmeye açıldığında mevcut 80 kilometrelik banliyö hattı 110 kilometreye çıkacak. Bilindiği gibi, mevcut sistemin güneyde Cumaovası'ndan-Tepeköy'e uzatılması amacıyla TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 14 Mart 2011 tarihinde protokolü imzalanmıştı. TCDD, protokol kapsamında Cumaovası-Tepeköy istasyonları arasındaki mevcut demiryolu hattına yeni 2. hat ilave eti, hattın alt-üst yapısını gerçekleştirdi, hattın kesintisiz işletimini sağlayacak ihata duvarlarını yaptı, sinyal-elektrifikasyon ve telekomünikasyon tesislerini inşaa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise protokol gereği 6 adet istasyon, 7 adet alt ve 2 adet üst geçit inşaatı bu süre içerisinde tamamladı. Deneme seferleri başarıyla tamamlanan hattın açılmasıyla birlikte kent içi trafikte de ciddi bir rahatlama sağlanacağını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İZBAN Torbalı hattının açılmasıyla birlikte vatandaşlarımız konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacak. Kent içi trafikte ciddi bir rahatlama sağlanacak. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım İzmir'e kazandırdığı eserlere bir yenisini daha ekledi. Bu noktada kendisine minnettarız. İZBAN Torbalı hattı kentimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.


İZBAN'DAN BİLGİLENDİRME

İZBAN, Torbalı hattında 6 Şubat Cumartesi günü sabah 05:25’ten itibaren seferlerine başlıyor. Uç istasyonlardan karşılıklı gerçekleşecek seferler, gece 23:55’tekalkacak son trene kadar devam edecek. İZBAN, bu hat üzerinde 27 dakikada bir günde 76 sefer yaparak, hizmetini kentin güney ucundaki yolculara kadar taşımış olacak. Yapılan planlamaya göre, Cumaovası ve Menemen istasyonları transfer noktası olarak kullanılacak.



Torbalı yönündeki Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının devreye girmesi ve hattın açılmasıyla birlikte İZBAN, 110 kilometrelik bir banliyö hattına kavuşacak. Diğer yandan, istasyon sayısını ise 32’den 38’e yükseltecek. Hattın uzamasıyla birlikte Torbalı yönünden günde ortalama 20 bin yolcunun eklenmesi ve böylelikle İZBAN’ın günlük yolcu sayısının ortalama 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor.

İZBAN’ın Torbalı hattı açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Kazakistan ziyareti nedeniyle ileri bir tarihe  ertelense de işletme planlandığı gibi 6 Şubat Cumartesi günü başlamış olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.