Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'de kurultay günü

İYİ Parti'de kurultay günü

İYİ Parti “Bugün geleceğin ilk günü” sloganıyla 4. Olağanüstü Kurultayı'nı Ankara'da yapıyor. "Bugün geleceğin ilk günü” sloganıyla yapılan kurultayda, partinin en yetkili karar organı olan Genel İdare Kurulu'nun seçimi çarşaf liste yöntemi ile gerçekleşecek. GİK çarşaf liste yöntemiyle belirleniyor

  • Ege Postası
  • 03.08.2019 - 17:04

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayını yapıyor. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongrede genel başkan seçimi yapılmayacak, ancak parti üst düzey yönetimi yeniden şekillenecek.

Kurulduğu Ekim 2017'den bu yana 2 seçim geçiren İYİ Parti, yaklaşık 2 yıllık siyasi ömrüne 1'i olağan olmak üzere bu haftasonu gerçekleştirilen 4. olağanüstü kurultayla birlikte 5 kurultay sığdırdı.

Cumartesi "Bugün geleceğin ilk günü" sloganıyla toplanan ve Pazar sona ermesi beklenen kurultayda, Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayındaki değişiklikle üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen partinin en yetkili organı Genel İdare Kurulu (GİK) üyelikleri için seçim yapılıyor.

Partide "kurumsallaşma kurultayı" olarak nitelendirilen 4. Olağanüstü Kurultay'ın en önemli özelliği, GİK seçiminin ilk kez, delegenin istediği isimlere oy vermesini sağlayan "çarşaf liste" ile yapılması ve Akşener'in, genellikle genel başkanların tercihini belirten "anahtar liste" çıkarmaması.

Saat 11.00'da başlayan olağanüstü kongre, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde devam ediyor.

Yeni oluşacak Genel İdare Kurulu'nun çarşaf liste yöntemi ile belirleneceği kurultayda, İYİ Parti lideri Meral Akşener, parti tüzüğünün kendisine hak tanımasına rağmen delegeye herhangi bir liste sunmayacak. Yeni GİK tamamen delegenin takdirine göre şekillenecek.

Öte yandan Meral Akşener, tüzük kurultayında kendisine verilen GİK dışından genel başkan yardımcısı atama yetkisini ilk kez Yavuz Ağıralioğlu için kullanmıştı. İYİ Parti'nin TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılan Yavuz Ağıralioğlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmişti. 

Kurultayın ardından İYİ Parti'de başkanlık divanında değişikliklerin olması bekleniyor. 

KONGREYE İLGİ DİKKAT ÇEKİYOR

İYİ Parti'nin 4. Olağanüstü Kurultay'ına gösterilen ilgi ise dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren kurultayın yapılacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi dolmaya başlarken, birçok partili de kurultayı salon dışından takip ediyor. Yüksek katılımın olduğu kurultayda 50 kişiden oluşacak olan yeni GİK'te yer almak için adaylığını açıklayanların sayısı ise 239'u buldu. Hazirun defterine göre, İYİ Parti 4. Olağanüstü Kongresi'ne 841 delege katıldı.

DELEGE OLMAYAN 60 İMZA ALMAK ZORUNDA

Üçüncü olağanüstü genel kurulda tüzükte yapılan değişikliğe göre, 80 kişiden 50 kişiye düşürülen GİK'e, her üst kurul delegesi aday olabilecek. Üst kurul delegesi olmayan parti üyeleri ise 60 üst kurul delegesinden alacağı imzayla yarışa dahil olabilecek.

DİVAN BELİRLENDİ

Kurultay Divan heyetinin belirlenmesiyle başladı. Kurultaya Divan Başkanı olarak İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu seçilirken, divan kurulu başkan yardımcısı Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve GİK Üyesi Ünzile Yüksel'den oluştu. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güvey, Seçim ve Hukuk İşleri Danışmanı Metehan Yoldaş, Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık ve Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş katip üye seçildi. Divanın belirlenmesinin ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşuna geçildi. (Yeniçağ)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.